Cine sunt finaliştii de la Vocea României. În premieră, un antrenor nu va avea niciun concurent în ultimul act

Cine sunt finaliştii de la Vocea României. În premieră, un antrenor nu va avea niciun concurent în ultimul act

Doar patru concurenţi vor ajunge în finala Vocea României

Finalişti Vocea României. Telespectatorii Pro TV au ales finaliştii celui de-al şaselea sezon al show-ului Vocea României. Astfel, patru dintre concurenţi sunt doar la un pas de râvnitul trofeu şi premiul cel mare, în valoare de 100.000 de euro. Ediţia a fost una plină de surprize, deciziile publicului fiind, în unele cazuri, neaşteptate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telespectatorii au decis prin vot finaliştii Vocea României. Astfel, în premieră, Smiley va avea doi concurenţi în finala Vocea României, în timp ce Loredana nu va avea în acest sezon niciun elev în actul final. Aşadar, în finala Vocea României de vinerea viitoare, 18 decembrie, vor lupta Cristina Bălan, din echipa lui Tudor Chirilă, Tomi Weissbuch, de la Marius Moga, şi Toby Ibitoye şi Michel Kotcha, ambii antrenaţi de Smiley. 
 
Finaliştii de la Vocea României au fost aleşi prin dueluri încrucişate, ceea ce a înseamnat că fiecare antrenor a ales un concurent dintr-o altă echipă pentru a se duela cu unul din echipa sa.
 
Primul care a fost nevoit să ia această decizie a fost Smiley, iar artistul a ales ca Michel Kotcha, un inginer originar din Coasta de Fildeş, să lupte cu italianul Antonio Fabrizi, din echipa Loredanei. „Antonio e una dintre cele mai puternice voci din concurs şi vreau să nu mai existe dubii în legătură cu cât de bun este Michel, dacă va fi să treacă mai departe“, şi-a motivat Smiley hotărârea, precizând că va fi „cel mai puternic duel al serii.“
 
În culise, Michel a vorbit despre momentul în care Smiley l-a ales pentru semifinala Vocea României, declarându-se de-a dreptul surprins şi mărturisind că era atât de convins că nu va merge mai departe încât îşi pregătise discursul de rămas bun. Mai mult decât atât, Michel s-a arătat profund marcat de unele comentarii răutăcioase la adresa lui, Smiley punctând că dacă oamenii ar şti cât de tare îi afectează pe concurenţi cuvintele urâte, ar regreta nespus.
 
Michel Kotcha a mizat pe „Who's Loving You“, piesă făcută celebră de Jackson 5, în timp ce Antonio Fabrizi a interpretat „Senza parole“, cântecul legendei rock italiene Vasco Rossi.
 
„Mă bucur de aceşti oameni frumoşi, care vin din alte ţări şi care s-au îndrăgostit de România. Ei au venit să ne dăruiască bucuria lor de a cânta şi se vede că o fac din tot sufletul. Vă mulţumim mult că aţi venit la Vocea României şi că ne-aţi bucurat sufletele. Sunteţi foarte buni amândoi, sunteţi două voci extrem de puternice“, le-a spus Smiley.
 
„Sunt foarte mândră că am putut lucra cu tine, Antonio, şi sunt foarte bucuroasă că te-am cunoscut şi pe tine, Michel, ştii că te-am vrut cu multă tărie în echipa mea. Cred că este cel mai puternic duel din acest concurs. Sunt fericită că am asistat la un asemenea spectacol. Amândoi sunteţi foarte diferiţi ca stil şi culoare. Michel, ai o voce sensibilă, ţi s-a potrivit foarte bine cântecul, ai avut emoţie, bucurie, s-a văzut că ţi-a plăcut. Antonio, nu ştiu dacă vei ajunge în finală sau dacă vei câştiga Vocea României, dar ştiu că tu eşti una dintre cele mai bune voci din România. Vocea ta este într-adevăr incredibilă“, a comentat şi Loredana.  
 
În urma voturilor telespectatorilor, Michel Kotcha, din echipa lui Smiley, este primul concurent care ajunge în finala Vocea României. 

vocea romaniei
 
 
Loredana a ales ca Mihai Rait, actorul care îl interpretează pe Dorel în serialul „Las Fierbinţi“, să se dueleze pentru un loc în finala Vocea României cu Cristina Bălan, concurentă în echipa lui Tudor Chirilă şi fostă membră a trupei Impact. Tudor Chirilă s-a arătat încântat de alegerea colegei sale, fiind de părere că în acest mod se rezolvă o problemă: „Tot suntem acuzaţii că sunt multe vedete în concurs, uite că se vor lupta două VIP-uri.“ Pentru confruntare, Rait a prezentat melodia „Can't Take My Eyes Off You“, iar Cristina a interpretat un fragment din opera „Jesus Christ Superstar“.
 
„Foarte diferite momentele. Ai avut emoţii, Mişule, şi cred că toată presiunea care s-a pus asupra ta s-a adunat undeva în sufletul tău“, a punctat Loredana.
 
Pe de altă parte, Chirilă a profitat de moment pentru a-i ruga pe telespectatori să nu mai facă discriminări, referindu-se la controversele iscate în jurul Cristinei Bălan, pe care mulţi au criticat-o pentru faptul că participă la Vocea României în ciuda faptului că şi-a găsit consacrarea în Impact, una dintre cele mai de succes trupe ale anilor 2000. 
 
„Eu mi-aş dori, pentru ce a mai rămas din show-ul ăsta, care într-un fel este un răspuns la o radiografie socială, să încetăm să discriminăm şi e vorba de toţi concurenţi. Smiley spunea că trebuie căutate vocile necunoscute, dar el anul trecut a ajuns în finală cu o fată care a câştigat Eurovisionul. Eu cred că ar trebui să conteze doar vocea. Şi ştiţi bine că atunci când unul dintre concurenţii mei a avut parte de un sprijin care nu mi s-a părut corect (cazul Tincuţei Fernea, care a avut parte de o campanie intensă de promovare demarată de Consiliul Judeţean din Satu Mare - n.red.), eu am fost primul care a taxat acest lucru şi antrenez în continuare acel concurent sperând că doar vocea va conta. Până la urmă publicul judecă“, a explicat solistul Vama. 
 
Cristina Bălan, din echipa lui Tudor Chirilă, este cea de-a doua finalistă de la Vocea României, ceea ce înseamnă că Loredana nu va avea niciun concurent în ultimul act al show-ului de la Pro TV.
 
vocea romaniei
 
Tudor Chirilă a ales ca eleva lui, Tincuţa Fernea, să lupte cu Tomi Weissbuch, din echipa lui Marius Moga. Tincuţa a cântat celebra piesă „The Winner Takes it All“, de la ABBA, în timp ce Tomi a mizat pe „Gura ta“, o melodie din repertoriul lui Smiley.  
 
„Aripa tânăra mi-a plăcut, v-aţi prezentat foarte frumos, viitorul muzicii sună bine. Amândoi mai aveţi de lucrat la curaj şi încredere în sine. Mi-a plăcut varianta nouă de la Gura ta, ştiu că e o presiune mare să cânţi melodia unui antrenor“, a comentat Smiley. 
 
„Amândoi aţi cântat foarte mişto, dar cred că pe tine, Tincuţa, te-a afectat puţin povestea asta şi nu te-ai mai gândit aşa mult la melodia învingătorului“, a adăugat şi Moga, în timp ce Loredana a subliniat că pentru amândoi dorinţa de a merge mai departe e la fel de mare. 
 
„Tincuţa, nu mă simt vinovat că ai cântat în seara asta cu o presiune foarte mare, ai fost o profesionistă şi ai cântat foarte bine. Cred că te-ai maturizat în zilele astea, nu contează că nu ştii atunci când beneficiezi de un avantaj, dar publicul va decide“, i-a spus Chirilă elevei sale. 
 
Datorită voturilor telespectatorilor, Tomi Weissbuch ajunge în marea finală Vocea României. 

vocea romaniei
 
Ultimii rămaşi au fost Toby Ibitoye, din echipa lui Smiley, şi Alex Florea, care-l reprezintă pe Marius Moga, însă Chirilă a fost de părere că va fi un duel dezechilibrat. Alex a interpretat balada trupei Talisman, „Atât de singur“, iar Toby a cântat „Make It Rain“, a britanicului Ed Sheeran.
 
„Alex, în tine mă văd pe mine. Nu prea ţi-au dat oamenii şanse, nici mie nu mi-au dat, nici azi nu-mi dau, dar îmi place că perseverezi. E aşa un sentiment plăcut să auzi o piesă uşor postdecembristă cântată într-o altă manieră, cu suflet. Cred că vocea ta trebuie să fie Vocea României. Mi-a plăcut foarte mult şi momentul tău, Toby, dar nu pot spune că te-am simţit mai muzical decât Alex“, a comentat Moga
 
„Mie nu-mi place piesa Singur, dar asta nu înseamnă că nu e o piesă bună şi ţie ţi-a ieşit foarte bine, Alex. Tu ai adus piesa la tine şi asta nu mă face decât să te apreciez. Eşti foarte bun, ai o voce excepţională, iar prezenţa ta pe scenă îmi confirmă că eşti făcut să fii artist. Te aplaud. Toby pentru mine este deja un artist, momentul lui a fost ca al unui invitat care a venit să cânte la Vocea României. A fost perfect“, a spus şi Smiley.
 
Toby Ibitoye, concurentul lui Smiley, a reuşit să convingă publicul că merită să ajungă în finala Vocea României. 

vocea romaniei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: