Cristina Bălan, ex-Impact şi concurentă la Vocea României: „Nu am pile şi aş dori ca acele persoane care mă critică să cunoască cruzimea industriei muzicale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Bălan a fost salvată de două ori de Tudor Chirilă FOTO Pro TV
Cristina Bălan a fost salvată de două ori de Tudor Chirilă FOTO Pro TV

Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact şi actuală concurentă la „Vocea României“, în echipa coordonată de Tudor Chirilă, răspunde celor care o critică pentru participarea în emisiunea de la Pro TV având în vedere că are o carieră muzicală în spate şi expune motivele pentru care a decis să se înscrie în concurs.

După o pauză de trei ani, Cristina Bălan a luat prin surprindere juriul de la „Vocea României“, dar şi telespectatorii. La audiţiile pe nevăzute, din spatele cortinei, Cristina a interpretat piesa „Down On My Knees“ şi chiar dacă toţi cei patru membri ai juriului şi-au dorit-o în echipă, artista l-a ales drept antrenor pe Tudor Chirilă. Ulterior, acesta a salvat-o de două ori pe Cristina, în a doua gală live, când a mizat pe piesa Laurei Stoica, „Un actor grăbit“, şi în ediţia de vineri, când a cântat „Squander“. 

Nu puţine au fost însă vocile care au contestat participarea Cristinei în show-ul de la Pro TV, fiind de părere că aceasta este deja consacrată şi „fură“ astfel şansa unor persoane care nu au niciun fel de experienţă în industria muzicală. 

Artista nu a întârziat să răspundă criticilor şi, într-un mesaj publicat pe Facebook, precizează că „a îndrăznit să accepte provocarea Vocea României din motive personale“, fără însă a le divulga. Totodată, Cristina face foarte clar faptul că a muncit mult pentru cariera sa, nu a primit nimic „de-a gata“ şi nu a făcut compromisuri. Aceasta mai subliniază că actul său artistic este „spontan şi firesc“, iar unul dintre motivele pentru care participă la „Vocea României“ este acela că îşi doreşte să scape de ştampila house-techno-eurodance, fiind de părere că sunt foarte mulţi cei care nu ştiu că ea poate aborda şi alte genuri muzicale, întrucât este asociată doar cu piesele trupei Impact. 

Vocea Romaniei - sezonul 5: Cristina Balan - Un Actor Grabit pe vocearomaniei.protv.ro

Pe de altă parte, Cristina se arată afectată de faptul că multe persoane care o apreciau au dispărut odată cu participarea la „Vocea României“, precizând că traversează o perioadă în care este „şi iubită, şi urâtă.“ De asemenea, concurenta subliniază că nu are „pile“ şi nu se foloseşte de cariera ei, considerând, dimpotrivă, că aceasta îi aduce un prejudiciu. 

„Aş dori ca acele persoane care mă critică pentru participarea la Voce, prin prisma carierei mele trecute, să cunoască cruzimea industriei muzicale. Există vreun artist consacrat care să dorească să devină concurent la o emisiune, dacă acea carieră mult discutată îl ajută în vreun fel? Cu alte cuvinte, voi cei care mă scuipaţi în gând şi nu numai, credeţi că pentru mine acest show este un moft? 

Aud/văd aceeaşi placă repetată până la obsesie, într-un efect de turmă înfricoşător: concurenţa neloială. Şi tot ce simt este că sunt doar un om, ca toţi oamenii de pe acest pământ. Un om care îşi plăteşte facturile, care munceşte, care are o familie de care-i pasă atât de mult încât e în stare să înfrunte tot veninul din lume“, scrie Cristina Bălan. 

Mesajul integral al Cristinei Bălan: 

„Hai să vă scriu ce simt în aceste momente, într-o perioadă în care sunt şi iubită, şi urâtă. Perioada aceasta este foarte solicitantă pentru mine. Asta cred că o bănuiţi, deja. Sunt oameni din lista mea care mă ştiu mai mult sau mai puţin. Am îndrăznit să accept provocarea ‪#‎vocearomaniei‬ din motive personale pe care nu le voi divulga aici (cei care mă cunosc mai bine le ştiu). 

 

Da, sunt o cântăreaţă care a avut o carieră, piese pe radio, videoclipuri. Am muncit mult pentru toate astea. Nu am primit nimic de-a gata şi nu am făcut compromisuri care să contrasteze cu caracterul meu. Nu ştiu tertipuri, trucuri; actul meu artistic este spontan şi firesc. 

 

Acum, în acest concurs, am venit cu sufletul deschis, dorindu-mi să fiu auzită aşa cum nu am mai fost până acum. Port o ştampilă house-techno-eurodance care nu este decât o infimă parte din ceea ce înseamnă muzicalitatea mea. O mulţime de oameni nu ştiu că eu pot cânta şi altceva. Mă asociază doar cu „Babe“ şi alte piese Impact. Între timp eu m-am maturizat, am traversat diferite etape de viaţă şi am evoluat (simt eu). 

 

Ceea ce mă bulversează este că multe persoane care mă apreciau, după spusele lor, acum, când am nevoie de susţinere şi de încurajare, au dispărut pur şi simplu din perimetrul meu virtual şi tac. Sigur, există posibilitatea să nu mă mai aprecieze şi atunci este cumva de înţeles că nu au pentru ce să mă susţină. Dar...

 

Persoane cu care am tot comunicat, în privat, care erau mereu apreciative la adresa mea, persoane cărora le-am spus unele lucruri, acum tac. În direcţia opusă, sunt persoane cu care nu comunic decât sporadic sau deloc, dar care mă susţin în mod real, postând despre prestaţiile mele din această perioadă, votându-mă sau doar dând un like. 

 

Ce vreau să spun cu această postare? Nici eu nu ştiu exact. Ştiu doar că simt nevoia de a spune nişte lucruri la care mă gândesc zilele astea. Pe scena acestei emisiuni îmi pun sufletul pe tavă. Nu am pile, nu mă folosesc de cariera mea, dimpotrivă ea îmi aduce un prejudiciu. Şi sunt câţiva ani de când nu am mai apărut public. 

 

Aş dori ca acele persoane care mă critică pentru participarea la „Vocea României“, prin prisma carierei mele trecute, să cunoască cruzimea industriei muzicale. Există vreun artist consacrat care să dorească să devină concurent la o emisiune, dacă acea carieră mult discutată îl ajută în vreun fel? Cu alte cuvinte, voi cei care mă scuipaţi în gând şi nu numai, credeţi că pentru mine acest show este un moft? 

 

Aud/văd aceeaşi placă repetată până la obsesie, într-un efect de turmă înfricoşător: concurenţă neloială. Şi tot ce simt este că sunt doar un om, ca toţi oamenii de pe acest pământ. Un om care îşi plăteşte facturile, care munceşte, care are o familie de care-i pasă atât de mult încât e în stare să înfrunte tot veninul din lume. Sunt şi mamă, şi soţie, şi copilul mamei mele. 

 

Cum îi scriam cuiva chiar azi, în fiecare zi mă sparg în cioburi şi mă adun la loc pentru a mă sparge din nou şi din nou. 

 

Este foarte interesant cum mulţi te apreciază când nu scoţi capul deasupra, dar când o faci, încep să te urască doar pentru că nu mai eşti demn de milă şi pentru că te zbaţi să faci ceva pentru tine. Culmea este că nu pentru mine mă zbat, dar asta se va dezvălui la momentul oportun. 

 

Până atunci, le mulţumesc celor care au rămas cu inimile şi minţile deschise şi mă încurajează. Pentru toate cuvintele frumoase şi spuse din suflet, pentru toţi oamenii evoluaţi spiritual şi sinceri, merită să ignor reversul medaliei. Şi-i mai mulţumesc lui Tudor Chirilă, care ştie atât de bine ce înseamnă un artist în România.“

Formată în anul 1999 din Cristina Haios (actuală Bălan – n.red.) şi Rareş Timiş, Impact a fost una dintre cele mai de succes trupe româneşti de după Revoluţie, mai ales datorită faptului că a fost prima formaţie al cărui sound semăna cu cel din străinătate. Impact a lansat numeroase hit-uri, printre care „Te iubesc“, „Lasă-mă să visez“, „Departe de tine“, „Clipe“ şi „Babe“. În 2009, Rareş a părăsit trupa, fiind înlocuit de Gabriel Bălan, însă 2012 aduce sfârşitul proiectului Impact. Cristina şi Gabriel decid să se concentreze pe proiectele solo, iar la finele lui 2012 se căsătoresc, urmând ca în 2013 să devină părinţii a doi băieţei. 

   

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite