VIDEO Filme spectaculoase în cursa Oscar 2015 pentru efecte vizuale: de la „Hobbitul“ la „Interstellar“

VIDEO Filme spectaculoase în cursa Oscar 2015 pentru efecte vizuale: de la „Hobbitul“ la „Interstellar“

Matthew McConaughey şi Anne Hathaway într-o scenă din „Interstellar/ Interstellar. Călătorind prin univers“ FOTO Warner Bros

Academia Americană de Film a anunţat lista de zece filme care intră în cursa premiilor Oscar 2015 pentru efecte vizuale. Printre peliculele elgibile se numără blockbusterul „Interstellar“, care a avut premiera recent, dar şi „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“, „Gardienii Galaxiei“ sau „Godzilla 3D“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul executiv al Academiei Americane de Film a anunţat propunerile la premiul Oscar pentru efecte vizuale, membrii fiind invitaţi la o vizionare a unui extract de zece minute din fiecare film de pe listă. Dintre cele zece propuneri, vor fi alese doar cinci, care vor fi nominalizate la premiile Academiei.
 
Pe lista filmelor se numără „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii, „Dawn of the Planet of the Apes/ Planeta maimuţelor: Revoluţie, „Godzilla 3D, „Guardians of the Galaxy/ Gardienii galaxiei, în regia lui James Gunn, „The Hobbit: The Battle of the Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, blockbusterul „Interstellar/ Interstellar. Călătorind prin univers, în regia lui Christopher Nolan, „Maleficent, cu Angelina Jolie în rolul principal, „Night at the Musem: Secret of the Tomb, „Tranformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ şi „X-men: Days of the Future Past/ X-men: Viitorul este trecut.
 
„Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii
     
După evenimentele din „The Avengers“, Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă după ce a petrecut decenii îngheţat în veşnicele zăpezi ale Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să dezlege iţele până când nu este prea târziu, iar asta îl va arunca împotriva unui redutabil şi în acelaşi timp familiar adversar, Războinicul iernii, notează cinemagia.ro.
 
Acest video realizat de publicaţia „Wired“ prezintă animaţia computerizată realizată de Industrial Light & Magic's 3-D pentru avionul Hellicarrier, nava-semnătură a organizaţiei ficţionale S.H.I.E.L.D.
 

„Dawn of the Planet of the Apes/ Planeta maimuţelor: Revoluţie
 
O populaţie aflată în dezvoltare, maimuţele evoluate genetic conduse de Caesar (Andy Serkis), sunt ameninţate de un grup de oameni supravieţuitori ai devastatorului virus ce a făcut ravagii în urmă cu zece ani. Reuşesc să încheie temporar pace, însă aceasta se dovedeşte fragilă căci ambele părţi se află pe picior de război, un război ce va hotărî care va fi specia dominantă de pe Pământ, notează cinemagia.ro.
 
În acest interviu, responsabilul pentru efecte vizuale, Erik Winquest de la organizaţia Weta Digital oferă detalii despre maniera în care maimuţele digitale din franciza „Maimuţelor“ au evoluat de la pelicula „Rise of the Planet of the Apes/ Planeta maimuţelor: Invazia

 
„Godzilla 3D
    
Cel mai cunoscut monstru din lume se întoarce în filmul de acţiune „Godzilla 3D, o producţie Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures. Noul regizor vizionar Gareth Edwards prezintă o poveste impresionantă despre curaj şi armistiţiu în faţa forţei copleşitoare a naturii, în care Godzilla restituie echilibrul în timp ce omenirea este neputincioasă, conform cinemagia.ro.
 
Distribuţia este alcătuită din Aaron Taylor-Johnson („Kick-Ass), actorul nominalizat la Oscar Ken Watanabe („Ultimul Samurai, „Începutul), Elizabeth Olsen („Martha Marcy May Marlene), laureata premiului Oscar Juliette Binoche („Pacientul englez, „Cosmopolis), actriţa nominalizată la Oscar Sally Hawkins („Blue Jasmine), actorul nominalizat la Oscar David Strathairn („Noapte bună şi noroc!, „Moştenirea Bourne) şi Bryan Cranston („Argo, „Breaking Bad), câştigător al premiilor Emmy şi Globul de Aur.
 
 
 
„Guardians of the Galaxy/ Gardienii galaxiei
 
Noua echipă „Gardienii galaxiei“ lărgeşte universul Marvel până în adâncurile cosmosului, unde aventurierul Peter Quill se trezeşte ţinta unei periculoase urmăriri după ce fură un glob cu puteri misterioase. Încercarea de a dejuca planurile lui Ronan, un villain ce ameninţă soarta întregului univers, îl face pe Peter să formeze o echipă cu invincibilul Drax Distrugătorul, cu mortala Gamora, cu Groot, un umanoid cu formă de copac, şi cu ratonul Rocket. Dar când Peter descoperă adevărata putere a globului şi posibila ameninţare pe care acesta o reprezintă la adresa galaxiei este clar că urmează o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea aşa cum o ştim, notează cinemagia.ro.
 
Studiourile Method au produs acest material în care ne este dezvăluită compoziţia şi munca depusă pentru a anima personajele din aventura Marvel.
 
 
„The Hobbit: The Battle of the Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri
 
Filmul continuă firul narativ al poveştii lui Bilbo, Thorin şi gnomii care au reuşit să îl stârnească pe Smaug din bârlogul său din Erebor. Aceştia sunt supuşi la numeroase încercări, în încercarea lor de a-l omorî pe dragonul Smaug. „The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ va avea premiera în România pe 19 decembrie. 
 
 
„Interstellar/ Interstellar. Călătorind prin univers
 

Fără îndoială cel mai aşteptat film al anului, „Interstellar“ prezintă povestea unei echipe de exploratori spaţiali care călătoresc printr-o gaură de vierme în căutarea unei noi planete, în contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată.

Alături de laureaţii premiului Oscar Anne Hathaway (Cea mai bună actriţă în rol secundar – „Les Misérables/ Mizerabilii“) şi Matthew McConaughey (Cel mai bun actor în rol principal – „Dallas Buyers Club“), din distribuţie mai fac parte actorii Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn şi Michael Caine.


„Maleficent“
 
În „Maleficent“ este exploatată povestea nespusă a unuia dintre cei mai cunoscuţi răufăcători ai universului Disney şi este evidenţiat faptul că trădarea a fost motivul transformării ei. Fermecătoarea Maleficent duce o viaţă perfectă în paşnicul ei regat, dar când armata unui rege invadator îi atacă semenii, zâna îşi schimbă radical atitudinea. Motivată de răzbunare şi de dorinţa aprigă de a proteja regatul peste care prezidează, Maleficent aruncă un blestem asupra Aurorei, fiica succesorului la tron a împăratului ce i-a pustiit regatul.
 
Publicaţia „Wired“ ne oferă explicaţii despre metoda în care se pot realiza personaje exclusiv în mod digital.
 
 
„Night at the Musem: Secret of the Tomb
 
Aventurile celei de-a treia părţi a seriei au loc în celebrul British Museum din Londra. În centrul atenţiei se află, ca de obicei, descurcăreţul Larry (Ben Stiller), care va avea de furcă din cauza unui faraon (Ben Kingsley) readus la viaţă cu ajutorul unei tăbliţe magice. Larry va primi ajutor de la îndrăgitul Theodore Roosevelt (Robin Williams), dar şi de la curajosul Lancelot (Dan Stevens), pentru a-l face pe maleficul faraon să se întoarcă în mormântul său, conform cinemagia.ro.
 
 
„Tranformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea
 
În filmul SF de acţiune „Guardians of the Galxy/ Gardienii galaxiei“, Peter Quill formează o alianţă incomodă cu un grup de paria spaţiali care vor deveni, cu sau fără voia lor, apărătorii universului odată cu descoperirea unui glob cu puteri misterioase care devine obiectul de interes al unui răufăcător cu puteri inimaginabile, Ronan Quill încearcă să dejoace planurile lui Ronan, astfel că va forma o echipă cu invincibilul Drax, mortala Gamora, umanoidul cu formă de copac Groot şi ratonul Rocket. Atunci când adevărata putere a globului este descoperită, Peter Quill sesizează ameninţarea pe care o reprezintă la adresa galaxiei, urmând o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea aşa cum o ştim, scrie cinemagia.ro despre desfăşurarea acţiunii.
 
Acest material distribuit de Paramount Pictures detaliază procesul de creaţie al Dinoboţilor.
 
 
„X-men: Days of the Future Past/ X-men: Viitorul este trecut
 
Filmul cu supereroi „X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut“, bazat pe personajele Marvel şi o poveste realizată în 1981 de Chris Claremont şi John Byrne, este regizat de Bryan Singer şi distribuit de 20th Century Fox. Cea mai populară echipă „X-Men“ duce o bătălie pentru supravieţuirea speciei în două perioade de timp diferite. Eroii din trilogia originală „X-Men“ se alătură eforturilor depuse de versiunile lor mai tinere din trecutul explorat de „X-Men: First Class“ pentru a schimba un eveniment istoric ce ar putea pecetlui soarta tuturor purtătorilor genei X, arată cinemagia.ro povestea care stă la baza peliculei.
 
Procesul digital de transformare a personajului lui Jennifer Lawrence, Mystique, este detaliat pas cu pas. De asemenea, vedem cum Magneto demolează un întreg stadion, totul în filmuleţul de mai jos.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările