Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti anulează creşterea exorbitantă a taxelor de la Facultatea de Drept

Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti anulează creşterea exorbitantă a taxelor de la Facultatea de Drept

Consiliul de Administraţie al universităţii a renunţat la majorarea taxelor(Foto:Adevărul)

Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti a anulat mărirea taxelor cu aproape 200% la Facultatea de Drept pentru licenţă, masterat şi doctorat.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În ceea ce priveşte taxele la masterat şi doctorat, membrii Consiliului de Administraţie au validat propunerile venite dinspre consiliile facultăţilor noastre, mai puţin cea înaintată de Facultatea de Drept. Astfel, s-a solicitat din partea Consiliului de Administraţie o nouă propunere de taxe pentru cele două cicluri de studiu. Decizia finală aparţine Senatului universităţii”, a declarat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, directorul Direcţiei de Politici Publice din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Organizaţiile studenţeşti au protestat vehement faţă de decizia iniţială a  conducerii universităţii de a mări taxele, cerând respingerea creşterii  taxelor de şcolarizare la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Taxele se majorau exponenţial de la 55% pentru studiile de licenţă la 244% pentru doctorat. Decizia iniţială fusese luată în şedinţa din 13 martie, imediat după declararea stării de urgenţă din cauza coronavirusului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: