Protest al studenţilor: Taxele la Drept se măresc şi cu 244%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxele pentru masterat şi doctorat se măresc foarte mult
Taxele pentru masterat şi doctorat se măresc foarte mult

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România protestează faţă de mărirea taxelor de licenţă,i masterat şi doctorat la Facultatea de Drept. În cazul masteratului, taxele se măresc cu 186%.

Consiliul Facultăţii de Drept a aprobat în perioada 13-14 martie,chiar în momentul tensiunilor legate de răspândirea COVID-19 măsura măririi taxelor de licenţă, masterat şi doctorat. 

Astfel, taxele pentru licenţă se măresc de la 3.500 de lei la 5.450 de lei, cele pentru masterat se măresc de la 3.800 la 10.900 de lei, iar cele de doctorat de la 6.500 de lei la 22.400 de lei.

Pentru programul de nivel doctorat - de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creştere de 244,61%.
”Propunerea survine într-un context naţional sensibil determinat de riscul de răspândire a infecţiei cu Coronavirus SARS-CoV-2 şi a măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, implementate de către Universitatea din Bucureşti începând cu data de 11 martie 2020. În mod categoric o măsură privind creşterea semnificativă a cuantumurilor taxelor de şcolarizare impune realizarea unei analize prealabile şi consultarea membrilor comunităţii universitare, inclusiv a studenţilor şi a reprezentanţilor organizaţiilor studenţeşti legal constituite, fapt ce este dificil de realizat în contextul actual”, spun studenţii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite