Ghişeele de la Impozite şi Taxe au fost închise până la noi ordine. Cum vă puteţi plăti obligaţiile prin ghişeul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghişeele de lucru cu publicul au fost închise FOTO PM Galaţi
Ghişeele de lucru cu publicul au fost închise FOTO PM Galaţi

Municipalitatea din Galaţi face un apel către cetăţeni să evite pe cât posibil contactul cu alte persoane pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus. Momentan, toate ghişeele sunt închise, singurele căi de interacţiune cu autorităţile fiind online sau prin poştă.

Municipalitatea gălăţeană a informat, luni, 16 martie 2020, că toţi contribuabilii care au de achitat diverse obligaţii la bugetul local (de la impozite şi taxe la diverse amenzi) au posibilitatea de a plăti on-line prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, utilizând cardul bancar.

Această modalitatea de plată a devenit cu atât mai importantă cu cât, prin Hotărârea nr.3 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis „sistarea programului de lucru la ghişeele Primăriei Municipiului Galaţi”. Măsura espe valabilă până la o dispoziţie contrară.

Persoanele fizice pot intra  în posesia ID-ul şi parolei alocate accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor şi a altor venituri locale, www.ghiseul.ro, sau trimiţând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro, o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal.

Cum să îţi plăteşti taxele pe ghiseul.ro

Pasul 1: Autentificare cu parolă

- Pentru autentificare este necesar să introduci user-ul şi parola primită de la instituţia în raza căreia ai domiciliul, apoi acţionezi butonul „Enter”, urmând să schimbi parola iniţială generată de sistem cu una nouă.
- Parola personală, completând atât câmpul „Parola nouă”, cât şi cel „Confirmare”, precum şi o adresă de email validă pe care vei primi dovada plăţilor efectuate.

Pasul 2: Obligaţii de plată

- În urma autentificării cu parolă, în secţiunea „Obligaţii de plată” vor apărea toate instituţiile înscrise în sistem pentru care ai de efectuat plăţi pentru diverse taxe.

- Când doreşti plata unor taxe obligatorii poţi să alegi să plăteşti integral sau parţial o anumită taxă; în căsuţa unde sunt trecute sumele se poate modifica suma astfel încât să corespundă dorinţei tale.

Pasul 3: Previzualizare plată

- În această pagină apar informaţii referitoare la tipurile de venit pentru care se efectuează plată, suma de plată, valoarea comisionului - 0, totalul de plată.

- Dacă doreşti să faci plata este necesar să citeşti termenii şi condiţiile de utilizare şi să bifezi câmpul „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare”, iar apoi faci click pe butonul „Plăteşte”.

- După acţionarea butonului se deschide portalul de plată on-line al procesatorului, unde este necesar să introduci datele cardului cu care se efectuează plata şi să faci click pe butonul „Aprobă”.

- În cazul efectuării plăţii vei primi un e-mail cu dovada de plată, pe adresa de email trecută la prima autentificare sau modificată de la „Profil utilizator”.

Precizăm că Direcţia Impozite şi Taxe Locale răspunde tuturor solicitărilor transmise on-line şi prin serviciile poştale.
 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite