Vosganian către delegaţii FMI: Deficitul bugetar va urca la 2,4%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian (PNL) a declarat, joi, după întrevederea reprezentanţilor USL cu delegaţia FMI, BM şi CE, că deficitul bugetar va urca la 2,4% din PIB, ca urmare a revizuirii în sens negativ a creşterii economice.

CITEŞTE CE LE-A SPUS VICTOR PONTA DELEGAŢILOR FMI:

Opoziţia s-a întâlnit cu FMI. Ponta: Situaţia de la Bucureşti este încă îngheţată, nu sunt semne de primăvară

"În legătură cu deficitul, există încă o presiune. Revizuirea în sens negativ a creşterii economice face să existe încă o presiune de cel puţin un miliard de lei asupra deficitului. Cu alte cuvinte, Guvernul fie trebuie să taie un miliard de lei, fie trebuie să asume că deficitul bugetar, la noile nivele de creştere economică, va urca cu încă 0,3%, ajungând la 2,4%", a spus Vosganian.

El a precizat că opoziţia a semnalat de la început că această construcţie a bugetului cu un deficit de 1,9% este nerealistă, el precizând că, deja, primele semne se văd chiar mai devreme decât se anticipa.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că reprezentanţii FMI şi CE au confirmat faptul că deficitul bugetar pentru anul 2012 nu va fi cel anunţat, de 1,9% din PIB, acesta crescând la 2,1%, respectiv cu 280 de milioane de euro care vor fi acordate PNDI al MDRT.

Bugetul general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe venituri totale de 195,3 miliarde lei şi cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei, care conduc la un deficit nominal de 11,2 miliarde lei, reprezentând 1,9% din PIB pe metodologia cash şi sub 3% pe standarde europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite