Virgil Popescu, în Kazahstan: Vom avea tot sprijinul pentru aprovizionarea cu petrol şi produse derivate

0
Publicat:

Autorităţile din Kazahstan vor acorda României tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi produse derivate, a transmis, vineri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat în Kazahstan.

Virgil Popescu se află zilele acestea în Kazahstan, Foto: Facebook
Virgil Popescu se află zilele acestea în Kazahstan, Foto: Facebook

,,Alături de Bolat Akchulakov, ministrul Energiei din Republica Kazahstan, din calitatea de co - preşedinţi, am prezidat astăzi lucrările celei de-a 16-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale româno-kazahe. În cadrul sesiunii plenare am semnat documentele prin care am căzut de acord să intensificăm relaţiile bilaterale şi comerciale dintre cele două state, în mai multe domenii esenţiale. Vom colabora în domeniul energiei şi, totodată, am primit asigurări că vom avea parte de tot sprijinul pentru securizarea aprovizionării cu petrol şi produse derivate", a arătat Popescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, despre cooperarea în domeniul muncii și protecției sociale a populației a comunicat Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

S-a mai discutat şi despre cooperare în energie, domeniul economiei, comerţului şi investiţiilor, transporturilor, agriculturii, protecţiei mediului şi în sectorul financiar.

image

,,Am transmis că ţara noastră doreşte să extindă cooperarea cu Kazahstanul şi să acţioneze pentru consolidarea relaţiilor comerciale, investiţionale şi economice, în special prin încurajarea participării reciproce la investiţii în proiecte comune şi prin organizarea şi atragerea companiilor în forumuri de afaceri din ambele ţări, pentru promovarea climatului economic şi oportunităţi de cooperare", a adăugat oficialul guvernamental.

În Kazahstan, Virgil Popescu a fost însoţit de ministrul Muncii, Marius Budăi.

Au mai participat la discuţii George Niculescu, secretar de stat, Ministerul Energiei, Horaţiu Clepan, secretar de stat, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Adrian-George Foghiş, secretar de stat, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi alţi specialişti.

În urma discuţiilor de joi, directorul general al companiei KazMunayGas (KMG), Magzum Mirzagaliyev, l-a asigurat pe ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, că grupul kazah, acţionarul majoritar la KMG International, va continua să livreze petrol către rafinăria Petromidia, în regim normal, informează agenţia de presă Interfax.

KazMunayGas este acţionarul majoritar de la KMG International, o companie care deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Republica Moldova.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite