Vienna Insurance Group, majoritară în Omniasig, BCR Asigurări de Viaţă şi Asirom, raportează o „dezvoltare negativă“ a activităţilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România, VIG controlează companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă
În România, VIG controlează companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă

Vienna Insurance Group (VIG), compania-mamă a Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat anul trecut în România prime brute subscrise de 373,9 milioane de euro, în scădere cu 18,5%, potrivit rezultatelor preliminare publicate azi-dimineaţă. „Dezvoltarea negativă“ din România este pusă de VIG pe seama concurenţei „parţial iraţionale“ de pe piaţa locală.

În zona asigurărilor generale, grupul austriac a subscris pe piaţa românească prime brute de 301,8 milioane de euro, în coborâre cu 12,5% faţă de nivelul din 2012.

Pe piaţa asigurărilor de viaţă, primele subscrise de VIG au toalizat 72,2 milioane de euro anul trecut, în coborâre cu 36,8%.

VIG refuză să participe la „războiul preţurilor“ din România

"Piaţa românească este încă dominată de o concurenţă parţial iraţională în privniţa preţurilor, predominant pe segmentul asigurărilor auto. Din moment ce Vienna Insurance Group nu participă la acest război al preţurilor, a apărut un trend descendent accentuat în zona asigurărilor auto", notează compania.

Vânzările de autovehicule noi au înregistrat în 2013 al şaselea an consecutiv de scădere, ajungând la nivelul din urmă cu 13 ani, respectiv circa 82.000 de unităţi, după un regres de 6,3%, potrivit datelor anunţate marţi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Din acest total, 68.700 au fost autoturisme.

VIG precizează că a înregistrat în România o creştere de 6,1% în zona asigurărilor de proprietate şi accident, altele decât segmentul auto.

Compania este cel mai mare grup de asigurări din România, având afaceri şi în Austria, Cehia, Slovacia şi Polonia.

Polonia şi Italia, alţi factori de scădere a profitului

La nivel de grup, primele brute subscrise de VIG au totalizat anul trecut 9,4 miliarde de euro, în scădere cu 4,9% faţă de 2012, cauzată în principal de restrângerea unor afaceri în Polonia şi de reducerea operaţiunilor în zona asigurărilor auto în Italia şi România.

Profitul înainte de taxe a totalizat 350 de milioane de euro în 2013, afectat de "efecte nerecurente" în Italia şi România. Ajustat pentru excluderea acestor efecte, profitul operaţional al grupului ar fi totalizat 580 de milioane euro, precizează VIG, într-un comunicat.
În România, VIG controlează companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite