VIDEO Tănăsescu despre referendumul din Grecia: Orice ţară are dreptul să-şi decidă singură soarta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizarea unui referendum în Grecia pe tema planului de salvare este justificată, întrucât orice ţară are dreptul să-şi decidă singură soarta, a declarat joi Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, înaintea unei întâlniri a delegaţiei finanţatorilor externi cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

image

"Referendumul este determinant pentru evoluţia euro, dar cred că această monedă va supravieţui", a spus Tănăsescu.

Întrebat în ce mod va afecta acest lucru România, el a spus că "România are ancore puternice pentru a face faţă unui şoc. Cred că cel mai important pentru noi este să ne păstrăm calmul pentru a implementa cu prudenţă măsurile pe care trebuie să le luăm".

În ceea ce priveşte o eventuală creştere de salarii şi pensii în al doilea semestru din 2012, mesajul FMI a fost fără echivoc: "dacă economia va permite acest lucru, nu există nicio restricţie", a adăugat oficialul FMI.

El a mai spus că decizia de astăzi a Băncii Centrale Europene, de a reduce dobânda cheie, este un semn prin care BCE vrea să se asigure, în cazul unui eşec al Greciei, că euro va supravieţui, iar în acest context deciziile G20 de la Cannes sunt cruciale.

"Cu sau fără Grecia, este clar că euro va supravieţui", a completat Tănăsescu.

Banca Centrală Europeană a redus, astăzi, dobânda cheie, de la 1,5% la 1,25%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite