Varianta Delta schimbă planurile marilor companii ale lumii. Angajaţii nu se vor întoarce la birouri până în ianuarie 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Angajaţii Apple nu se vor întoarce la birouri până în luna ianuarie 2022, din cauza creşterii cazurilor de infectare cu Covid-19, transmite CNBC. Conducerea companiei a anunţat că va monitoriza situaţia şi va informa angajaţii cu o lună în avans dacă planurile se vor schimba.

Potrivit sursei citate, amânarea se va aplica tuturor angajaţilor corporativi ai Apple la nivel global. Magazinele Apple rămân în continuare deschise, transmite News.ro.

Decizia a fost luată ca urmare a creşterii numărului cazurilor de Covid-19 din Statele Unite. În Florida, Louisiana, Hawaii, Oregon şi Mississippi au fost atinse noi maxime ale datelor medii aferente unei perioade de şapte zile, potrivit datelor oferite de Johns Hopkins University.

Apple nu este singura companie mare care amână revenirea angajaţilor la birouri. 

Facebook a anunţat la rândul ei că amâna planul de revenire a angajaţilor americani la birouri până în ianuarie, din cauza îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului.

„Având în vedere datele recente care arată creşterea infectărilor cu Covid, din cauza variantei delta, echipele noastre din SUA nu vor fi obligate să se întoarcă la birou până în ianuarie 2022. Continuăm să monitorizăm situaţia şi să lucrăm cu experţi pentru a ne asigura că revenirea la birou acordă prioritate siguranţei tuturor.”, a transmis compania.

Facebook îşi propusese anterior să se întoarcă la munca de la birou în octombrie, cu cerinţe stricte de vaccinare şi mască.

Potrivit unui document intern consultat de Reuters şi citat de Agerpres, la începutul lunii august, Amazon a decis să prelungească perioada în care angajaţii pot lucra de acasă până la data de 3 ianuarie 2022, faţă de estimările anterioare care menţionau data de 7 septembrie 2021, pentru SUA şi alte ţări care nu au fost nominalizate.

„Pe măsură ce urmărim cu atenţie condiţiile locale care au legătură cu COVID-19, ne ajustăm recomandările cu privire la angajaţii corporate” se precizează în acest document intern.

Creşterea cazurilor de infecţie cu COVID-19, provocate de varianta Delta a virusului, a determinat deja o serie de mari companii să amâne planurile referitoare la revenirea la birouri a angajaţilor.

Şi grupul Alphabet Inc. (din grupul Google) a anunţat că va prelungi programul de lucru de acasă până la data de 18 octombrie, iar Twitter Inc a anunţat că va închide unele spaţii de lucru pe care le-a redeschis.

Iniţial, Apple anunţase că angajaţii vor reveni la birouri trei zile pe săptămână, din septembrie, măsură amânată apoi până în octombrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite