Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate pe BVB în această săptămână a depăşit un miliard de lei

0
Publicat:

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în săptămâna care se încheie duminică a depăşit un miliard de lei pentru prima dată în acest an, iar cea mai bună zi de tranzacţionare a fost joi, 16 mai, când rulajul a depăşit 767 milioane de lei.

foto cotații bursiere și oameni de afaceri care dau mâna
Foto: BVB

Capitalizarea bursieră a urcat la peste 336 miliarde de lei, în creştere cu 3,78 de miliarde de lei faţă de săptămâna anterioară.

Cea mai slabă zi de tranzacţionare a fost vineri, 17 mai, când valoarea schimburilor cu acţiuni s-a cifrat la 61,6 milioane de lei.

Cele mai importante creşteri în această săptămână au fost înregistrate de acţiunile Chimcomplex Borzeşti, care s-au apreciat cu 14,95%, Conted - plus 14,13% şi Electroaparataj - plus 11,76%.

La polul opus, cele mai severe deprecieri au fost consemnate de titlurile COMCM Constanţa - minus 11,5%, Bittnet Systems - minus 9,35% şi Promateris - minus 9,09%.

În topul celor mai tranzacţionate acţiuni se află Banca Transilvania, care au generat un rulaj de 98,15 milioane de lei, OMV Petrom - 77,55 milioane de lei şi Hidroelectrica - 37,92 milioane de lei. 

La nivel macroeconomic, grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane de lei, faţă de cel consemnat în perioada similară a anului trecut, pe fondul dinamicii pozitive începute în 2023, ulterior listării companiei Hidroelectrica, dar şi al proiectelor derulate, potrivit rezultatelor financiare consolidate publicate săptămâna trecută.

Profitul operaţional consolidat al Grupului BVB în T1 2024 a ajuns la 2,25 milioane de lei, în creştere cu 132% an/an, nivel direct influenţat de veniturile realizate pe segmentul tranzacţionare, susţinut şi de evoluţia pozitivă a veniturilor segmentelor post-tranzacţionare şi registru.

Veniturile operationale consolidate au crescut cu 34% sau 4,4 milioane de lei an/an, până la valoarea de 17,25 milioane de lei, creşterea fiind generată, în principal, de evoluţia activităţii de tranzacţionare, cu impact direct şi în segmentul de post-tranzacţionare, efect pozitiv continuu în volumele tranzacţionate, respectiv decontate, început în semestrul 2 din 2023, odată cu listarea companiei Hidroelectrica. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite