După Hidroelectrica, încă un gigant din energie ajunge la bursă. Ce preț au acțiunile Premier Energy

0
Publicat:

Oferta publică iniţială (IPO) Premier Energy PLC începe miercuri, 8 mai, şi este de aşteptat să se încheie pe 15 mai 2024, a anunţat compania după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor grupului pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rafinărie
Premier Energy se listează la bursă

Intervalul orientativ al Preţului de Ofertă a fost stabilit între 19 lei şi 21,50 lei pe acţiune. Oferta include până la 35,94 milioane acţiuni.

Oferta publică iniţială va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail şi instituţionali din România, precum şi într-o ofertă adresată investitorilor instituţionali internaţionali eligibili.

Admiterea Acţiunilor la tranzacţionare şi începerea tranzacţionării la BVB este de aşteptat să aibă loc în data de 27 mai 2024 sau în jurul acestei date, precizează sursa citată.

Societatea va utiliza fondurile obţinute în cadrul Ofertei pentru a achiziţiona active de energie regenerabilă în România şi în Moldova, precum şi în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

Compania intenţionează să distribuie sub formă de dividende 30% - 70% din profitul său net anual consolidat.

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România şi Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populaţia Moldovei.

În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019. Compania este deţinută integral de EMMA Capital.

În anul încheiat la 31 decembrie 2023, Grupul a generat venituri consolidate de 912 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro şi EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

Amintim că listarea Hidroelectrica la BVB din vara anului trecut a fost un succes, compania atrăgând în total 9,28 miliarde lei (1,87 miliarde euro).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite