Vacanțele în Bulgaria, mai scumpe. Cu cât ar urma să urce cheltuielile turiştilor din luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o realitate dură: călătoriile în acest an vor fi mai costisitoare.

Plajă Varna. FOTO Shutterstock
Plajă Varna. FOTO Shutterstock

Se așteaptă ca cheltuielile să fie mai mari cu 10 - 15% comparativ cu anul trecut, a anunţat Dimitrina Goranova, preşedintele asociaţiei tur-operatorilor din Bulgaria, scrie publicația Novinite, citată de Agerpres.

Dimitrina Goranova a scos în evidenţă semnificaţia alegerii destinaţiei în timpul Paştelui Ortodox, arătând că mulţi bulgari preferă locurile în care pot să celebreze şi această sărbătoare. Deloc surprinzător, Grecia este destinaţia preferată, datorită plajelor ei pitoreşti şi a festivităţilor prilejuite de celebrarea sărbătorilor pascale.

Preşedintele asociaţiei tur-operatorilor din Bulgaria spune însă că a sporit interesul şi pentru destinaţii ca Albania.

Mulți români își fac vacanțele în Bulgaria

Bulgaria rămâne locul favorit pentru turiştii români în timpul Paştelui, Goranova subliniind necesitatea ca staţiunile să se pregătească adecvat pentru afluxul de vizitatori. Chiar dacă hotelurile fac pregătiri, turiştii pot găsi şi locuri unde facilităţile sunt închise, iar curăţenia nu este adecvată, ceea ce afectează impresia generală.

Bulgaria face eforturi și pentru extinderea turismului cultural şi circular, atrăgând vizitatori din Germania, Marea Britanie şi Spania.

Costul călătoriilor a crescut  însă semnificativ, cu 10 - 15% comparativ cu anul trecut, a avertizat Goranova.

În ciuda majorării cheltuielilor, bulgarii nu şi-au redus semnificativ planurile de călătorii şi au revenit la practica rezervărilor timpurii.

În contextul în care bulgarii şi turiştii străini se confruntă cu costuri mai ridicate de călătorie, industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil. Pe fondul incertitudinilor care persistă din timpul pandemiei, călătorilor li se cere să facă planuri meticuloase şi să exploreze opţiuni de călătorie rentabile, pentru a profita la maximum de vacanţele lor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite