UPDATE Ponta: Adoptăm memorandumul cu FMI în condiţiile discutate, Băsescu va semna. Superacciza şi "electorata" nu vor apărea în document

0
0

Premierul Victor Ponta  a declarat că l-a anunţat pe preşedintele Traian Băsescu, în discuţia avută înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că Executivul va adopta memorandumul cu FMI „în condiţiile discutate“, iar şeful statului l-a înştiinţat că va semna documentul.

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finanţelor, Victor Ponta, şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, condiţionând ca în document să nu apară acciza pe combustibil şi celebra "electorată".

„I-am spus preşedintelui faptul că vom adopta memorandumul de înţelegere cu FMI în condiţiile discutate, domnia sa îl va semna şi îl vom trimite cât mai rapid către Washington“, a spus Ponta, la postul B1 TV.

Ponta ocupă şi portofoliul de ministru interimar de Finanţe.

În urmă cu zece zile, premierul Victor Ponta a anunţat că a avut o nouă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu legat de acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi că Guvernul îi va transmite documentul spre aprobare, şeful statului spunându-i că se va pronunţa el pe această temă.

La sfârşitul anului trecut, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga bugetul pe 2014 din cauza accizei suplimentare de 7 eurocenţi la carburanţi. Transporatorii au anunţat că această proteste.

Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, introducerea accizei suplimentare.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite