UE evaluează angajamentele Apple privind serviciile de streaming muzical

0
Publicat:

Autorităţile UE de reglementare antitrust verifică dacă propunerea Apple respectă cerinţa de a lăsa Spotify şi alte servicii de streaming muzical să informeze utilizatorii de opţiunile de plată în afara App Store, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

foto logo Apple
Foto: Shutterstock

În 4 martie, Comisia Europeană a amendat cu 1,8 miliarde euro (două miliarde dolari) gigantul american Apple pentru practici competitive neloiale ce implică serviciul său de streaming muzical, Apple Music, în urma plângerii depuse de Spotify.

Utilizatorii dispozitivelor Apple din Uniunea Europeană „nu pot alege liber unde, cum şi la ce preţuri să achiziţioneze abonamente de streaming muzical”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager.

Amenda are legătură cu practicile Apple de a cere companiilor plata unei taxe de 30% pentru vânzările făcute prin aplicaţiile pe sistemul de operare iOS al Apple pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Companiile care vor să evite taxa, şi în schimb oferă preţuri mai scăzute, trebuie să gestioneze vânzările în afara aplicaţiei.

Dar Apple le interzice, de asemenea, să folosească aplicaţia iOS pentru a informa utilizatorii în legătură cu preţurile sau pentru a furniza un link către o pagină unde să-şi facă abonament, a precizat Comisia Europeană.

Conform propunerii Apple, Spotify şi alte servicii de streaming muzical pot include un link către site-urile lor pentru a informa utilizatorii că există şi alte moduri de a achiziţiona bunuri digitale sau servicii, în afară de App Store deţinută de Apple. Ei pot de asemenea invita utilizatorii să furnizeze adresa lor de email pentru primi un link de unde pot achiziţiona bunuri digitale sau servicii. Totuşi, pentru aceste linkuri trebuie plătită o taxă de 27% către Apple.

„Evaluăm în prezent dacă Apple îndeplineşte cerinţele. În general, dacă Comisia Europeană suspectează că nu este respectată o decizie adoptată, va fi trimisă o comunicare privind obiecţiunile”, a precizat un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.

Spotify susţine că încă aşteaptă ca Apple să respecte decizia UE. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite