Tranzacţie pe piaţa vinului: Zarea va prelua Domeniile Dealu Mare și Vitis

0
Publicat:

Consiliul Concurenţei a autorizat, joi, preluarea mai multor companii de către producătorul de băuturi alcoolice Zarea.

Zarea va prelua mai multe companii, Foto: Arhivă Adevărul
Zarea va prelua mai multe companii, Foto: Arhivă Adevărul

Mai exact, Autoritatea a autorizat tranzacția prin care Zarea urmează să preia companiile Domeniile Dealu Mare și Vitis, precum și unele active care aparțin Societății de Promovare a Vinului.

Astfel, Zarea va prelua 70% din capitalul social al companiilor Domeniile Dealu Mare și Vitis și o parte din activele Societății de Promovare a Vinului care constau în mărci comerciale și în curs de înregistrare, domenii web, conturile de social media, toate stocurile și activele fixe.

Zarea este o companie producătoare de băuturi alcoolice înființată în anul 1912 cu un portofoliu actual de peste 20 de branduri din categoria vinuri spumante, aperitive și băuturi spirtoase.

Conform datelor transmise de Autoritatea de Concurenţă, cele trei companii preluate activează în producția și comercializarea de vinuri.

Vitis administrează plantaţiile de vie, Domeniile Dealu Mare se ocupă de producţie şi cramă, în timp ce distribuţia este operată de Societatea de Promovare a Vinului.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Consiliul Concurenţei anunţa la începutul lunii aprilie că analizează tranzacţia prin care producătorul de spumante şi spirtoase Zarea SA va prelua companiile Domeniile Dealu Mare, Vitis Prod şi unele active ale Societăţii de Promovare a Vinului.

Producătorul de băuturi Zarea este controlat de grupul polonez Ambra.

Producătorul de vin Domeniile Dealu Mare Urlaţi operează 110 hectare împărţite între Urlaţi şi Ceptura, pe care sunt cultivate soiuri precum Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite