Tesla va concedia peste 10% din personal la nivel global, din cauza scăderii vânzărilor

0
Publicat:

Tesla va concedia peste 10% angajații săi la nivel global, se arată într-o notă internă consultată luni de Reuters, în contextul în care se confruntă cu scăderea vânzărilor pe fondul intensificării războiului prețurilor pentru vehiculele electrice.

foto stație de încărcare Tesla
Tesla va concedia peste 10% din personal la nivel global, din cauza scăderii vânzărilor

Cel mai mare producător auto din lume după valoarea de piață avea 140.473 de angajați la nivel global în decembrie 2023, arată cel mai recent raport anual al său. Memorandumul nu a precizat câte locuri de muncă vor fi afectate, transmite Reuters.

Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor și creșterea productivității”, a declarat directorul general al Tesla, Elon Musk, în memo.

„Ca parte a acestui efort, am făcut o analiză amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, a precizat compania.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Luni, acțiunile Tesla au scăzut cu 0,3% în precomercializare.

Reducerile de personal planificate vin după ce Tesla a raportat la începutul acestei luni că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani, deoarece reducerile de preț nu au reușit să stimuleze cererea.

Tesla, care raportează rezultatele trimestriale pe 23 aprilie, se pregătește pentru o încetinire în 2024, după ani de creștere rapidă a vânzărilor.

Producătorul de vehicule electrice a întârziat să își reîmprospăteze modelele îmbătrânite, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru obiecte de mare valoare, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează modele mai ieftine.

Reuters a relatat luna aceasta că Tesla a anulat o mașină ieftină promisă de mult timp, pe care investitorii se bazau pentru a impulsiona creșterea pieței de masă.

Compania caută să își consolideze marjele, care au fost afectate de reducerile repetate de prețuri.

Aceasta a înregistrat o marjă de profit brut de 17,6% în trimestrul al patrulea, cea mai mică din ultimii patru ani.

Tesla a concediat anterior 4%, din forța sa de muncă la New York, în februarie anul trecut, în cadrul unui ciclu de evaluare a performanțelor și înainte de lansarea unei campanii sindicale de către angajații săi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite