Elon Musk va vizita India pentru a negocia construirea unei fabrici pentru producerea de vehicule electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit rapoartelor din presa locală, investițiile companiei s-ar putea ridica la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Șeful companiei americane Tesla, Elon Musk, va vizita India luna aceasta pentru a discuta despre planurile de investiții, construcția unei fabrici pentru producția în comun de vehicule electrice și furnizarea acestora pe piața auto din India, relatează The Economic Times, citând surse.

Musk se va întâlni cu prim-ministrul indian Narendra Modi pe 22 aprilie la New Delhi pentru a discuta planurile de investiții, intenția Tesla de a construi o fabrică de producție de mașini electrice în India și alte probleme de cooperare”, au spus sursele.

Potrivit rapoartelor presei locale, investiția companiei s-ar putea ridica la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Săptămâna aceasta, Musk a postat pe X (fostul Twitter) că „India ar trebui să aibă mașini electrice ca orice altă țară”. „Este o progresie naturală să aducem vehicule electrice Tesla în India”, a adăugat el.

În martie, India a lansat o nouă politică de import de vehicule electrice care reduce taxele la importurile străine ale unor modele de vehicule electrice la 15% de la 100% dacă un producător investește cel puțin 500 de milioane de dolari pentru a construi o fabrică în țară pentru a coproduce vehicule electrice.

În vara anului 2023, Tesla a trimis guvernului indian o propunere de investiție pentru a-și localiza producția de mașini în țară, propunere care a fost negociată cu Ministerul Comerțului și Industriei. Propunerea prevedea construirea unei întreprinderi care să producă 500 de mii de mașini electrice pe an, localizarea producției și exportul produselor în țări terțe.

Costul minim al modelelor produse va fi de aproximativ 25 mii de dolari. De asemenea, producătorul auto american și-a exprimat intenția de a produce baterii în India pentru a reduce costurile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite