Terenul fostei fabrici „Tutunul românesc” a fost vândut pentru 33,6 milioane de euro. Cine este cumpărătorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
teren-fosta-fabrica-tutunul-romanesc

CITR a tranzacţionat astăzi, în cadrul unei licitaţii publice, terenul aferent fostei fabrici „Tutunul românesc” situat în bulevardul Regiei nr. 2, în Bucureşt, în suprafaţă de 62.491mp pentru suma de 33.595.000€, însemnând 100% din valoarea de piaţă.

Cumpărătorul este SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat Crişana.

Proprietatea este localizata în zona centru-vest a Capitalei, care cuprinde perimetrul Orhideea - Pasajul Basarab şi împrejurimile staţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, zona ce s-a conturat si a devenit începând cu anul 2015, un nou pol pe segmentul rezidenţial şi de birouri din Bucureşti. Proprietatea este aferenta fostei fabrici de industrializare a tutunului iar valoarea este data de suprafaţă terenului, amplasarea acestuia şi potenţialul de dezvoltare a unor viitoare proiecte de birouri, comerciale, rezidenţiale sau mixte. Proprietatea se află în patrimoniul societăţii Interagro SA, societate aflată în reorganizare.

Metoda de valorificare aprobată de creditori, a fost licitaţie publică cu strigare, cu preţ în urcare. 

teren-fosta-fabrica-tutunul-romanesc

SIF Banat Crişana a cumpărat şi terenuri ale fostei IMGB

În toamna anului 2020, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Societatea de Investiţii Financiare BanatCrişana SA (SIF Banat-Crişana) a preluat compania Doosan IMGB SA, cea care deţine cea mai mare parte din terenul fostei platforme IMGB.

Ulterior, SIF1 a desemnat pentru demolarea fostei zone industriale un consorţiu de firme al cărui lider este compania clujeană BS Recycling, cu istoric în demolări speciale pentru OMV, Rompetrol sau Lukoil.

Fosta platformă IMGB, care cuprinde fabrici precum IMGB, FECNE (actuala Walter Tosto), General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica sau uzina Vulcan, a intrat într-un proces de dezindustrializare odată cu tranzacţia dintre SIF1 şi Doosan.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite