S-a încheiat forarea pilonilor de pe A10. Când se va deschide circulaţia pe ambele sensuri ale autostrăzii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona în care se circulă pe o singură bandă. Foto: ziarulunirea.ro
Zona în care se circulă pe o singură bandă. Foto: ziarulunirea.ro

Antreprenorul grec Aktor lucrează pentru a finaliza complet lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş - Turda. Trei zone au mai rămas de finalizat după deschiderea circulaţiei, în noiembrie 2021.

Este vorba espre alunecarea de teren şi spaţiile de servicii din zona Oiejdea, precum şi Centrul de Întreţinere şi Monitorizare (CIM) din nodul rutier Teiuş.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, singura porţiune de pe tot lotul pe care se circulă numai pe o bandă pe sens, cu restricţii de viteză, s-a încheiat activitatea de forare a pilonilor. 

Antreprenorul a trecut la realizarea ancorelor autoforante, la demolarea capetelor unor piloni, la betonări şi la armarea, cofrarea şi betonarea unor grinzi.

Chiar dacă a durat ceva mai mult, se pare că soluţia aleasă la alunecare este fiabilă, asigurându-se consolidarea terenului, ceea ce va face ca în vara acestui an să se circule, foarte probabil, fără restricţii pe porţiunea de 2 kilometri de la Oiejdea.

Grecii au crescut mobilizarea şi în zona spaţiilor de servicii, unde se fac pregătiri pentru aşternerea balastului stabilizat, se betonează şi se montează borduri prefabricate.

A treia lucrare importantă care mai trebuie finalizată pe acest segment de autostradă este CIM-ul din nodul rutier Teiuş, de aici fiind coordonată şi monitorizată întreaga autostradă A10 Sebeş-Turda.

A10 are o lungime de 70 de kilometri şi face legătura între A1, cu care se intersectează la nodul rutier Sebeş, respectiv A3, în nodul rutier de la Turda. Cele patru loturi au fost finalizate la date diferite. Loturile 3 şi 4 au fost gata în 2018, lotuol 1 a fost dat în trafic în decembrie 2020, iar lotul 2 a fost deschis în noiembrie 2021.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Premierul Nicolae Ciucă: „Fabricile de la Cugir nu au putut onora un contract de 1.000 de pistoale pentru Armata Română“

Dispută între liberali, într-un oraş din Transilvania. Un fost viceprimar pierde procesul prin care contestă schimbarea din funcţie

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite