Țara în care ceapa ar putea deveni mai scumpă decât carnea. Ce soluție au găsit autoritățile pentru a evita explozia prețurilor

0
Publicat:

Filipine va importa ceapă pentru a evita situația în care acest aliment ar putea deveni mai scump decât carnea. Prețurile mari pentru această legumă au stârnit nemulțumirea oamenilor, care s-au plâns pe rețelele de socializare.

În Filipine, ceapa ar putea deveni mai scumpă decât carnea - Foto Freepik
În Filipine, ceapa ar putea deveni mai scumpă decât carnea - Foto Freepik

Zeci de tone de ceapă vor fi importate de autoritățile din Filipine, pentru a fi evitată o altă „creștere absurdă” a prețurilor, ca cea de la începutul anului când această legumă era mai scumpă decât carnea de pui și cea de vită, scrie Bloomberg, citată de Agerpres. 

Ministerul Agriculturii de la Manila a transmis, potrivit unui comunicat de vineri, 1 decembrie, că vor fi emise autorizaţii de import pentru ca firme private să poată importa 21.000 de tone de ceapă până la finele anului.  

Această măsură a fost luată pentru a fi asigurată o aprovizionare suficientă, în contextul în care cererea pentru ceapă este crescută în perioada sărbătorilor, conform comunicatului citat anterior. 

Autoritățile din Filipine vor să se asigure că, prin planul de import, „nu se va repeta o creştere absurdă a preţurilor", conform Ministerului Agriculturii din această țară. 

Locuitorii din Filipine, țară din Sud-Estul Asiei, consumă circa 17.000 de tone de ceapă pe lună. 

La începutul acestui an, prețurile pentru ceapă au explodat, din cauza unui deficit de aprovizionare pe piața locală. Unii parlamentari filipinezi sunt de părere că această situație a fost cauzată de traderii care au făcut stocuri şi au manipulat preţurile. Astfel, țara asiatică va fi obligată să importe ceapă pentru a fi evitată o astfel de criză.  

Ministerul Agriculturii de la Manila va permite prin autorizaţiile de import  aducerea a 17.000 de tone de ceapă roşie şi 4.000 de tone de ceapă albă din China, India şi Ţările de Jos. În acest mod, se va crea o rezervă care va stabiliza preţurile pe piaţa internă înainte de începutul sezonului de recoltare din primăvară. 

În bucătăria filipineză, ceapă și usturoiul sunt ingrediente de bază, iar creșterea prețurilor ar afecta locuitorii din această țară. 

Explozia preţurilor, în special în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, când au loc multe reuniuni în familie, a afectat consumatorii, așa că numeroase persoane s-au plâns pe reţelele sociale de creșterea costului pentru această legumă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite