Suma destinată exproprierilor pentru Centura Bucureștiului a fost suplimentată

0
Publicat:

La propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Executivul a aprobat astăzi Hotărârea Guvernului privind suplimentarea pe anul 2023 a sumei prevăzute ca justă despăgubire.

centura București
Suma destinată exproprierilor pentru Centura Bucureștiului a fost suplimentată

Executivul a aprobat joi o nouă Hotărâre de Guvern cu privire la suplimentarea pe anul 2023 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 37/2021 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada de centură Bucureşti”, sector Centura Nord km 0+000 - km 52+770", pe raza localităţilor Săbăreni din judeţul Giurgiu, Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia, Balotești, Tunari, Dascălu, Ștefăneștii de Jos, Găneasa, Pantelimon și Cernica din judeţul Ilfov, precum și modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 37/2021.

Astfel, în scopul actualizării situațiilor imobilelor care au fost afectate de realizărilre lucrărilor de utilitate publică pe interes național, se propune aprobarea de noi măsuri, care vor afecta zonele din raza localităților Balotești, Buftea, Cernica, Mogoșoaia, Pantelimon, Ștefăneștii de Jos și Tunari din județul Ilfov.

După realizarea documentațiilor cadastrale individuale, pentru un număr de 572 imobile cuprinse în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 37/2021, ca urmare a suprapunerii planurilor parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat:

diferențe ale suprafețelor cuprinse în Anexa nr. 2 la hotărârea antemenționată față de suprafețele rezultate din măsurătorile cadastrale și diferențe de categorie de folosință, poziționare intravilan/extravilan;

modificări ale numelui și/sau proprietarilor, în sensul identificării unora dintre aceștia care inițial, în baza informațiilor oferite de către unitățile administrativ – teritoriale, erau neidentificați sau au fost identificați moștenitorii legali ai proprietarilor inițial identificați”. se menționează în comunicatul de presă emis joi de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

La acest moment, actul normativ aprobat joi menționează suplimentarea sumei prevăzută justă pentru despăgubire cu până la 11.769 mii de lei. 

Ultimul raport referitor la suma prevăzută justă pentru despăgubire în ceea ce privește lucrările la Centura Bucureștiului relevau ca suma ajunsese la 12,5 milioane de lei, deși la începutul poriectului aceasta fusese estimată la doar 2,44 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite