Romanii trecuţi de 45 ani, cele mai multe aplicări pentru joburi în august. Care au fost cele mai căutate domenii

Romanii trecuţi de 45 ani, cele mai multe aplicări pentru joburi în august. Care au fost cele mai căutate domenii

Foto: Arhivă Adevărul

Candidaţii trecuţi de 45 ani au devenit mai activi în căutarea de joburi, în luna august, şi au înregistrat astfel 40% din volumul total de aplicări, în creştere cu 10% faţă de luna anterioară, arată datele transmise, joi, de BestJobs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13% şi de cel de peste 65 ani, cu 7%. 
 
Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidaţi se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar / Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) şi Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări). 
 
„Candidaţii din segmentul 45+ au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul sau salariul, sau să îşi dezvolte noi abilităţi.
 
Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că îşi lărgesc aria de căutare şi aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România. 
 
Şi în luna august, gradul de activitate pe platformă a candidaţilor a rămas ridicat, la nivel similar cu luna iulie. 10% dintre cei care şi-au depus CV-ul în luna august şi-au arătat interesul pentru oportunităţile remote. 
 
În topul judeţelor cu cele mai multe aplicări, Bucureşti şi Ilfov deţin locul fruntaş, cu 214.680, urmate de Timiş, cu 62.326 de aplicări, Cluj, cu 41.196 de aplicări, Braşov, cu 40.021 de aplicări şi Prahova, cu 31.358 de aplicări.
 
La nivel general, dintre cei care au efectuat căutări de joburi pe platforma BestJobs, domeniile către care s-au orientat cel mai mult au fost: Financiar (cu 5.600 de căutări pentru posturile de contabil sau economist), Inginerie (cu 4.000 de căutări pentru posturile de inginer) şi Transporturi (cu 2.800 de căutări pentru posturile de şofer). Pe lângă acestea, candidaţii au efectuat căutări în număr mare şi pentru joburi în Marketing, Logistică şi IT.
 
Din partea companiilor, oferta de joburi disponibile în acest moment răspunde fidel interesului candidaţilor, cu un volum total de 28.000 de oportunităţi. Dintre acestea, 14% sunt în domeniul Vânzărilor, 11% în IT / Telecom, 10% în Financiar, 9% în Tehnic şi 8% în Inginerie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările