OMV Petrom ţine „pe hold“ investiţiile în Marea Neagră. Ordonanţa lăcomiei costă compania 40 milioane de euro

OMV Petrom ţine „pe hold“ investiţiile în Marea Neagră. Ordonanţa lăcomiei costă compania 40 milioane de euro

OMV Petrom reiterează faptul că mediul legislativ actual nu oferă premisele unei investiţii de câteva miliarde la Marea Neagră, compania subliniind de asemenea faptul că Ordonanţa lăcomiei vine în acest an cu o factură de 40 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor reprezintă o cerinţă esenţiala pentru dezvoltarea investiţiilor noastre viitoare, atât onshore, cât şi offshore. Neptun Deep: mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continua dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat”, a anunţat compania în raportul financiar al companiei pentru primul trimestru al anului, publicat vineri.

OMV Petrom reaminteşte că, la sfârşitul lunii martie 2019, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 19, care a modificat Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2018, în urma consultărilor cu jucătorii de pe piaţă. Compania consideră că OUG 19 reprezintă o evoluţie necesară în vederea revenirii la o piaţă liberalizată a gazelor naturale.

„Conform evaluării noastre preliminare, impactul net al acestor măsuri asupra rezultatului din exploatare al Grupului OMV Petrom pentru 2019 este de aproximativ 40 de milioane de euro”, precizează, însă, compania.

În primul trimestru din acest an, OMV Petrom a obţinut un profit net de 1,15 miliarde de lei, cu 35% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: