Goldman Sachs va investi 40 de miliarde de dolari în proiecte de energie verde

Grupul financiar american Goldman Sachs va canaliza circa 40 de miliarde de dolari în următorii 10 ani, către proiecte de energie regenerabilă. Un domeniu în care băncile de investiţii au făcut profituri bune după ce anteţia pieţelor s-a concentrat pe economiile emergente, în 2001.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii Goldman Sachs (GS) susţin că cererea de energie produsă din surse alternative, va spori la nivel global, mai ales ca urmare a faptului că marile economii emergente precum China sau Brazilia sunt în plin proces de reducere a emisiilor de carbon.

Vezi care sunt profiturile realizate de băncile americane în primul trimestru al acestui an

Goldman are deja investiţii semnificative în acest domeniu. În 2011 a finanţat proiecte de producţie a energiei regenerabile în valoare de 4,8 miliarde de dolari, şi a oferit cofinanţări în valoare de alte 500 de milioane de dolari. Noile ţinte urmăresc însă investiţii de 4 miliarde de dolari pe an, în următorii 10 ani.

Vezi care sunt problemele cu care se confruntă sectorul bancar european

Potrivit lui Stuart Bernstein, şeful Goldman Sachs, investiţiile în sectorul energiilor regenerabile oferă acum aceleaşi oportunităţi ca cele în tehnologie în anii 1990 sau plasamentele în economiile emergente precum Brazilia, Rusia, India sau China în urmă cu 10 ani. “Este o altă oportunitate “emergentă”, şi vor fi multe oportunităţi”.

Află de pe Forbes.ro de ce subvenţiile acordate producţiei de energie dinsurse regenerabile nu sunt justificate

Entuziasmul cu privire la sectorul energiilor regenerabile a fost la cote extrem de ridicate în anii 2006 şi 2007, când preţul petrolului făcea maxime după maxime istorice. Acest entuziasm s-a moderat însă semnificativ ulterior, după ce guvernele, rămase în pană de bani şi supraîndatorate, au început să taie din subvenţiile acordate acestor sectoare.

Deasemeni, utilizarea tehnologiilor noi pentru extragerea unor combustibili precum gazele de şist au contribuit la revizuirea perpspectivelor extrem de optimiste cu privire la evoluţia acestor domenii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările