Stadiul proiectelor din Portul Constanța. Câte linii de cale ferată au rămas de reparat

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că 19 din cele 35 de linii de cale ferată din Portul Constanţa, reparate în procedură de urgenţă, au fost recepţionate.

35 de linii de cale ferată au fost modernizate, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
35 de linii de cale ferată au fost modernizate, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Potrivit oficialului, pentru celelalte 16 linii recepţia lucrărilor este programată în 10 zile.

Am pornit în primăvară cu ceea ce am găsit aici pe zona feroviară, şi anume acele 99 de linii de cale ferată care arătau cum arătau, cu vegetaţii crescute, cu vagoane abandonate şi am prioritizat lucrurile. Cu 35 de linii am intrat pe procedură de urgenţă şi am beneficiat de cei 200 milioane de lei de la fondul de rezervă. În ce priveşte cele 35 de linii, mare parte au fost deja recepţionate, şi anume 19, celelalte 16 urmând ca până în 10-12 noiembrie, deci în 10 zile, să fie recepţionate şi ele. Deci cele 35 de linii intrate în procedură de urgenţă sunt finalizate", a declarat Grindeanu într-o conferinţă de presă organizată în Portul Constanţa, informează Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că restul de 64 linii de cale ferată rămase de reparat au fost împărţite în trei loturi, pentru două fiind organizate deja licitaţiile şi fiind desemnaţi constructorii.

Cele 64 au fost împărţite în trei loturi, deja s-au ţinut licitaţiile şi au fost adjudecaţi constructorii pentru două loturi. Pentru al treilea lor suntem în perioada de finalizare, e perioada în care se mai dau clarificări. Oricum, vom închide şi acest subiect, astfel încât diferenţa de 64 de linii să poată fi reabilitate total", a completat Grindeanu.

Ulterior, pe pagina sa de Facebook, ministrul a transmis: „Am verificat astăzi stadiul proiectelor din Portul Constanța! CFR infrastructură a finalizat deja lucrările la 19 linii de cale ferată, iar -până la jumătatea lunii noiembrie- finalizează reparațiile la alte 16. Reparațiile vor continua cu operaționalizarea altor 64 de linii de cale ferată care vor crește și mai mult capacitatea operațională feroviară a Portului Constanța. Tot pentru sporirea eficienței feroviare din Port, CFR Infrastructură va investi peste 1 miliard de euro din fonduri europene!”, a transmis oficialul din Transporturi.

Potrivit acestuia, sumele vor fi alocate în special pentru electrificarea și dotarea cu sisteme moderne de semnalizare a căilor ferate din port.

Alte proiecte din Portul Constanța

Ministrul a mai anunțat, marți, că Administrația Canalelor Navigabile a finalizat la rândul ei un proiect extrem de important pentru optimizarea potențialului Portului Constanța.

Astăzi a avut loc recepția definitivă a Proiectului de modernizare a echipamentelor și instalațiilor ecluzelor de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră și Canalul Poarta Albă- Midia-Năvodari. Recepția proiectului - cu o valoare de peste 350 milioane de euro- a fost realizată cu două luni mai devreme decât prevedea contractul.”, a anunțat Sorin Grindeanu.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite