Sfaturi pentru un zbor plăcut și confortabil. Cum puteți evita neplăcerile

0
Publicat:

Ziua în care oamenii își fac bagajele pentru a călători cu avionul este extrem de stresantă, dat fiind că fiecare companie are propriile reguli de îmbarcare, iar dimensiunea și greutatea sunt diferite.

O familie cu bagaje pe un aeroport
Fiecare companie aeriană are propriile reguli când este vorba de bagaje

Procesul de sortare a hainelor care trebuie puse în bagaje este unul dintre cele mai stresante părți ale călătoriei. Zborurile pot crea provocări suplimentare: această geantă îndeplinește cerințele? Va trece această cremă de mâini de controlul de securitate? Cum se transportă căruciorul pentru copii? Cu companiile aeriene low-cost, întrebările sunt multe, iar timpul pentru a găsi toate răspunsurile poate fi uneori insuficient.

De aceea, pentru a vă simplifica călătoriile, specialiștii au pregătit o listă de sfaturi și trucuri despre cum să vă faceți bagajele pentru un check-in fără stres, confortabil și fără stres.

1. Check-in și documente

Ora recomandată de check-in este cu minim 6 ore înainte de plecare. Majoritatea companiilor aeriene au aplicații mobile la care pasagerii se pot conecta cu ușurință șți pot primi imediat cărțile de îmbarcare și toate informațiile despre călătoria lor planificată.

Aplicația vă ajută, de asemenea, să rămâneți la curent cu situația aeroportului. În acest fel, pasagerii sunt informați în prealabil despre zborurile anulate sau despre orele de plecare modificate.

2. Dimensiunea adecvată a bagajului de mână

Pentru toți călătorii, bagajul de mână este un aspect extrem de important. Înainte de a călători, este o idee bună să citiți regulamentul pentru bagajele de mână și să le măsurați pentru a vă asigura că se încadrează în dimensiunile recomandate. De asemenea, merită să ne amintim că dimensiunea bagajului include toate mânerele și roțile. Pentru a evita situațiile stresante la aeroport - reține că bagajul de mână trebuie să încapă sub scaunul din fața ta. Compartimentele de depozitare sunt rezervate pentru bagajele achiziționate în plus.

3. Screening de securitate fără stres

Înainte de a zbura, fiecare pasager trebuie să treacă printr-un control de securitate. Pentru a accelera procesul, este o idee bună să împachetați toate lichidele, medicamentele și echipamentele electronice deasupra bagajelor, astfel încât toate articolele să poată fi scoase cu ușurință și așezate în tăvi. De asemenea, este o idee bună să vă asigurați că orice lichid pe care îl transportați are un volum mai mic de 100 ml. Acestea includ produse cosmetice lichide, cum ar fi loțiuni de corp și spumă de ras. Nu este recomandat să împachetați unelte ascuțite, cum ar fi pile de unghii, clești sau foarfece, în bagajul de mână.

4. Călătorie confortabilă cu copilul tău

Pentru cei care călătoresc cu bebeluși, Ryanair a oferit confortul de a transporta gratuit un cărucior sau un scaun auto. Merită să vă amintiți să înregistrați astfel de articole la check-in.

Alicja Wójcik-Gołębiowska – Country Manager CEE & Baltics în Ryanair, a declarat:

Vedem un interes tot mai mare pentru călătoriile aeriene. Zburăm atât pentru vacanțe mai lungi, cât și pentru vacanțe populare în oraș. Ne dorim ca călătoriile noastre să fie rapide, confortabile și cât mai lipsite de stres. Din acest motiv, atunci când planificați următoarea călătorie, este bine să țineți cont de câteva reguli și sfaturi, care vor reduce stresul și emoțiile și vor face călătoria cu noi mai confortabilă și plăcută.

UE vrea să interzică taxele pentru bagaje de mână

Uniunea Europeană își propune simplificarea structurilor referitoare la prețul unui bilet de avion. În acest sens, se ia în considerare interzicerea taxelor pentru bagajele de mână. 

Inițiativa pentru eliminarea taxelor suplimentare pentru bagajele de mână, care în mod obișnuit sunt integrate în prețul biletului sau impuse de companiile low-cost a fost aprobat de către Parlamentul European.

Astfel, companiile aeriene ar urma să fie nevoie ca în perioada imediat următoare să asigure transportul acestei tipologii de bagaje gratuit, fără să mai perceapă costuri adiționale sau să impună plata unei taxe.

De asemenea, potrivit rezoluției adoptate de către Comisia pentru petiții a Parlamentului European, Comisia Europeană ar urma să recunoască absolut toate bagajele de mână ca fiind elemente esențiale pentru o călătorie aeriană.

Comisia pentru petiții a Parlamentului European a adoptat o rezoluție unanimă solicitând companiilor aeriene să asigure transportul gratuit al bagajelor de mână pentru pasageri, se mai menționează în rezoluție.

La începutul anului 2014, Curtea Europeană a stabilit fapul că bagajele de mână, care respectă toate cerințele „rezonabile” în ceea ce privește dimensiunea și greutatea, impuse de companiile aeriene, sunt o parte esențială a unei călătorii normale cu avionul.

În plus, Curtea Europeană a decis ca un drept al pasagerilor este să nu fie nevoiți să suporte costurile suplimentare referitoare la taxele impuse de companiile aeriene cu privire la bagajele de mână, însă la acel moment decizia nu a fost pusă în aplicare.

Cu toate acestea, noua rezoluție a Parlamentului European îndeamnă companiile aeriene să implementeze această hotărâre pentru a elimina taxele adiționale impuse pentru bagajele de mână. De asemenea, în rezoluție se menționează și faptul că se dorește clarificarea pentru pasageri a ceea ce înseamnă mai exact dimensiuni și greutăți „rezonabile”.

În general, dimensiunea standard pentru un bagaj de mână este de 40x30x20 de cm, însă greutatea nu este specificată în cele mai multe cazuri la achiziția biletului. Un bagaj de mână poate fi o geantă pentru laptop, o poșetă sau un rucsac mic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite