Sensiblu şi Punkt s-au vândut. Dr.Max devine, pe lângă cea mai mare reţea de farmacie din Europa Centrală, şi primul operator farma de pe piaţa românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr.Max, cea mai mare reţea de farmacii din Europa Centrală, devine primul operator farmaceutic de pe piaţa românească şi printre primele 4 lanţuri de farmacii din Europa, după ce a anunţat că a cumpărat lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt.

Astfel, Penta Investment, proprietarul Dr.Max anunţă că va fi noul proprietar al grupului A&D Pharma, care deţine deţine reţelele Sensiblu şi Punkt, distribuitorul Mediplus în Romania şi A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing şi vânzări farmaceutice din Europa Centrală şi de Est.

„Achiziţionarea grupului va reprezenta un impuls semnificativ pentru Dr.Max, o companie care îşi desfăşoară activitatea şi pe pieţele cehă, slovacă, poloneză, sârbă şi italiană. Tranzacţia este încă supusă aprobării de către autoritatea antimonopol, iar valoarea sa nu va fi dezvăluită”, transmite Penta. Lanţul internaţional de farmacie Dr.Max a încheiat un contract de achiziţie cu A&D Pharma prin Glebi Holdings PLC.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România în urma preluării farmaciilor Arta în luna iunie a acestui an. Cu un număr total de 631 farmacii, o linie completă de vânzare de medicamente şi o divizie de marketing şi vânzări, ce duc la un total de peste 4.500 de angajaţi, Dr.Max va deveni numărul unu pe piaţa farmaceutică din România.

„Prin achizişia companiei A&D Pharma, Dr.Max continuă să-şi consolideze prezenţa în Europa Centrală şi îşi extinde în mod clar poziţia de lider ca furnizor de servicii medicale Omnichannel în Europa”, a spus Leonardo Ferrandino, CEO Dr.Max.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că pacienţii noştri au încredere deplină în noi”, spune Leonardo Ferrandino, adăugând: „Am obţinut poziţia de lider de piaţă pentru farmaciile noastre, în special în Cehia, Slovacia şi Polonia, în principal oferind servicii de înaltă calitate, produse de calitate superioară şi acces uşor. Compania noastră foloseşte personal profesional de top pentru a ne servi pacienţii şi a se strădui să îndeplinească nevoile lor”.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est, cu un total de vânzări de 1,25 miliarde de euro. Dr.Max este prima alegere pentru clienţii din multe ţări, ceea ce îl face să fie cel mai puternic brand de farmacie pe piaţa din Europa Centrală. Achiziţionarea grupului A&D Pharma va intensifica vânzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde de euro, iar compania va deveni un jucător din Europa care angajează peste 12.000 de persoane. Piaţa românească este foarte promiţătoare pentru Dr.Max, dar compania urmăreşte în continuare dezvoltarea în Europa.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite