Sensiblu cumpără 78 de farmacii Polisano de la familia Vonica. Tranzacţia se ridică la 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este a două reţea de farmacii de pe piaţă românească, cu peste 400 de unităţi
Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este a două reţea de farmacii de pe piaţă românească, cu peste 400 de unităţi

Reţeaua Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, cumpără 78 de farmacii Polisano de la familia Vonica din Sibiu, într-o tranzacţie de aproximativ 20 de milioane de euro, a declarat Remus Borza, preşedintele grupului Polisano, pentru Profit.ro. Grupul nu iese de pe segmentul de retail, ci mai rămâne cu circa 20 de farmacii.

Tranzacţia trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei. Grupul Polisano, înfiinţat de familia Vonica din Sibiu, mai cuprinde un lanţ de policlinici, un spital privat şi un distribuitor de medicamente. Borza a explicat pentru Profit.ro că tranzacţia se realizează din nevoia de lichiditate pentru susţinerea distribuitorului de medicamente Polisano.

Distribuitorul Polisano avea în 2014 datorii de 615 de milioane de lei, iar în industrie circulau zvonuri că va intra în insolvenţă.

Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, este a două reţea de farmacii de pe piaţă românească, cu peste 400 de unităţi, după Catena. Reţeaua nu este la prima achiziţie, în 2012 a achiziţionat 90 de farmacii ale grupului farmaceutic Relad, care a dat faliment. Sensiblu a avut în 2014 o cifra de afaceri de peste 280 milioane euro.

Fondat în 1994 de oamenii de afaceri Ludovic Robert, Walid Abboud, Michel Eid şi Roger Akoury, grupul A&D Pharma operează trei linii de busines: distribuţie - Mediplus, retail - Sensiblu şi marketing&vânzări - A&D Pharma Marketing&Sales. Ulterior, doi dintre ei, Michael Aid şi Ludovic Robert, au ieşit din companie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite