Şeful CFR Infrastructură va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Comunităţii Căilor Ferate Europene. România are viteze de bicicletă pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viteza medie pentru transportul pe calea ferată este de 43 km/h pentru transportul de călători şi 21 km/h pentru marfă
Viteza medie pentru transportul pe calea ferată este de 43 km/h pentru transportul de călători şi 21 km/h pentru marfă

Directorul general al CFR Infrastructură, Dan Costescu, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Comunităţii Căilor Ferate Europene, fiind pentru prima dată când un român intră în conducerea acestei organizaţii, potrivit companiei de administrare a reţelei feroviare naţionale.

La conducerea Comunităţii Căilor Ferate Europene a fost ales, cu un mandat de doi ani, Christian Kern, directorul general al Căilor Ferate Federale din Austria. Acestuia i le alătură patru vicepreşedinţi - reprezentanţii companiilor de profil din România, Germania, Elveţia şi Franţa.

Organizaţia, din care fac parte căile ferate din ţările membre ale UE, a fost înfiinţată în 1988 şi reprezintă interesele membrilor săi pe plan european, acţionând pentru îmbunătăţirea viabilităţii şi a poziţiei pe piaţă a transporturilor feroviare, ca partener al Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Viteza medie la transportul călătorilor pe calea ferată a fost anul trecut de 43 de kilometri pe oră, în timp ce la transportul de marfă aceasta s-a situat la 21 de kilometri pe oră, a declarat Otilian Neagoe, preşedintele Consiliului de supraveghere din domeniul feroviar

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite