Reacţia CFR Infrastructură după declanşarea grevei japoneze de către angajaţi: „Este nevoie de soluţii de perspectivă, nu de moment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii din cadrul companiilor de căi ferate ale statului ameninţă cu greva generală de la 1 octombrie
Sindicaliştii din cadrul companiilor de căi ferate ale statului ameninţă cu greva generală de la 1 octombrie

CFR Infrastructură a anunţat marţi, după intrarea angajaţilor din transportul feroviar în grevă japoneză, că va continua discuţiile cu sindicatele privind contractul colectiv de muncă 2015/2016, că acesta trebuie să se bazeze pe „relaţii de muncă echitabile“ şi că este nevoie de soluţii de perspectivă.

„Administraţia CNCF CFR SA consideră ca prioritare, în definitivarea noului Contract Colectiv de Muncă, relaţiile de muncă echitabile într-un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, în contextul în care revitalizarea sistemului feroviar reprezintă un interes comun şi pentru partenerii sociali“, arată compania, într-un comunicat.

Conducerea companiei care administrează reţeaua feroviară se declară deschisă dialogului întrucât „interesul care ne preocupă este în aceeaşi măsură comun“ şi afirmă că trebuie găsite soluţii de perspectivă, nu de moment.

Angajaţii CFR au intrat în grevă japoneză, marţi, şi poartă pe braţe banderole albe, nemulţumiţi că nu le-au fost soluţionate cererile, printre care majorarea cu 10% a salariilor, acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă.

Sindicaliştii din transportul feroviar vor fi în grevă japoneză de marţi până joi, nemulţumiţi că, în urma discuţiilor de până acum, avute cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, nu au obţinut decât promisiuni.

Liderii organizaţiilor sindicale din domeniul feroviar spun că vor avea loc miercuri noi discuţii la Ministerul Transporturilor, în urma cărora speră să se ajungă la soluţii concrete pentru cererile angajaţilor din CFR, în caz contrar putându-se ajunge la proteste spontane.

Sindicaliştii avertizează că, în cazul în care cererile lor nu vor fi soluţionate, vor declanşa greva generală începând din 1 octombrie.

Angajaţii din CFR solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie, creşterea salariilor cu cel puţin 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională.

Liderii organizaţiilor sindicale din domeniul feroviar îi acuză pe reprezentanţii CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au arătat că, în principiu, ar putea găsi soluţii pentru satisfacerea cererilor, dacă ar avea şi sprijinul Ministerului Transporturilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite