Sindicaliştii din cadrul CFR Călători, CFR Marfă şi CFR Infrastructură vor creşteri salariale de 10%. În caz contrar, vor declanşa greva generală de la 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din cadrul companiilor feroviare de stat solicită creşterea salariilor cu cel puţin 10%, acordarea de tichete de masă şi a unor vouchere de vacanţă, în caz contrar urmând să declanşeze greva generală începând cu 1 octombrie.

Reprezentanţii angajaţilor din cadrul acestor companii s-au întâlnit ieri cu conducerile societăţilor, sub patronajul Ministerului Transporturilor. 

„Organizaţiile sindicale au protestat faţă de inexistenţa, în prezent, a contractelor colective de muncă la cele trei societăţi şi au solicitat ca viitoarele contracte, care urmează a fi încheiate, să prevadă o creştere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună şi acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariaţii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.

De asemenea, organizaţiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute şi vouchere de vacanţă pentru salariaţi, începând de la data de 1 ianuarie 2016.

Conducerile organizaţiilor sindicale au cerut celor trei societăţi de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârşitul lunii septembrie 2015“, se arată într-un comunicat al Federaţiilor Sindicale Feroviare.

Administraţiile societăţilor în cauză s-au arătat deschise faţă de doleanţele şi propunerile sindicaliştilor şi au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor, ca până la data de 10 septembrie 2015 să facă propuneri concrete în sensul soluţionării cererilor formulate, potrivit comunicatului.

„Organizaţiile sindicale au avertizat că dacă administraţiile celor trei societăţi nu vor da curs solicitărilor lor până la sfîrşitul lunii septembrie, vor declanşa greva generală începând cu 1 octombrie 2015“, se mai arată în document.

La discuţii au participat reprezentanţi de la Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România, Federaţia Naţională ELCATEL, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite