Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia

0
Publicat:

Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană să-i ceară curând să acţioneze mai rapid pentru reducerea afacerii din Rusia, a anunţat joi creditorul austriac, transmite Reuters.

foto Raiffeisen Bank Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia

Conform unui proiect privind cerinţele, până în 2026, creditele către clienţi vor scădea semnificativ cu până la 65% comparativ cu trimestrul trei din 2023, aşa cum se va întâmpla cu plăţile internaţionale originare din Rusia, a precizat banca austriacă.

Una din băncile europene cele mai expuse la Rusia, RBI analizează opţiunile strategice pentru această afacere încă de la invadarea Ucrainei, în 2022, şi a avertizat că orice ieşire de pe piaţa rusă va avea nevoie de timp.

De la invazie, RBI susţine că a adoptat măsuri semnificative pentru atenuarea riscurilor provenite de pe urma deţinerii subsidiarei AO Raiffeisenbank din Rusia, inclusiv riscurile specifice la adresa poziţiei sale de capital şi a lichidităţilor, şi riscurile de pe urma cerinţelor privind conformitatea cu sancţiunile.

Proiectul BCE privind cerinţele merge mult mai departe decât propriile planuri ale RBI de reducere a prezenţei în Rusia şi ar putea avea un impact negativ asupra opţiunilor RBI de vânzare a AO Raiffeisenbank, a precizat banca austriacă.

"RBI s-a angajat să îndeplinească deconsolidarea AO Raiffeisenbank, inclusiv printr-o vânzare a subsidiarei", a anunţat creditorul austriac. 

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu angajamentul său oficial de a părăsi piaţa rusă, potrivit unui articol publicat marţi în Financial Times.

Începând din luna decembrie 2023, banca austriacă a plasat un număr de peste 2.400 de anunţuri de angajare postate în Rusia, dintre care aproape 1.500 sunt pentru funcţii de management al vânzărilor şi servicii pentru clienţi, potrivit cotidianului financiar.

Într-un anunţ de angajare se precizează că Raiffeisen „caută un manager care să atragă clienţi", în timp ce în altul, banca austriacă arată că „ne extindem în mod activ baza de clienţi corporate”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite