Prețul petrolului a crescut după ce OPEC+ a anunțat că va scădea producția

0
0

Prețurile petrolului au crescut, după ce OPEC+ a anunțat că ia în considerare reducerea producției cu peste 1 milion de barili pe zi (bpd) - cea mai mare reducere din ultimii doi ani, scrie Reuters.

sondă de petrol în asfințit
Prețurile petrolului au crescut după ce OPEC+ a anunțat că va scădea producția Foto Shutterstock

Contractele futures pe țițeiul Brent au revenit cu 3,46 dolari, sau 4,1%, până la 88,60 dolari pe baril până la 0915 GMT. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 4,3% sau 3,39 dolari, la 82,88 dolari.

Prețurile petrolului au scăzut timp de patru luni consecutive din iunie, deoarece blocajele cauzate de COVID-19 în China, principalul consumator de energie, au afectat cererea, în timp ce creșterea ratelor dobânzilor și creșterea dolarului american au afectat piețele financiare globale.

Pentru a susține prețurile, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți în mod colectiv ca OPEC+, iau în considerare o reducere a producției de peste 1 milion de bpd înainte de reuniunea de miercuri, au declarat surse OPEC+ pentru Reuters

Producția a fost diminuată și luna trecută

Dacă se convine, va fi a doua reducere lunară consecutivă a grupului după reducerea producției cu 100.000 bpd luna trecută.

Fondul întâlnirii din această săptămână este precar, dar elementele fundamentale ale petrolului sunt relativ sănătoase”, a declarat Peter McNally, lider global pentru energie la firma de cercetare a investițiilor Third Bridge.

„Cele mai mari două semne de întrebare sunt perspectivele cererii (în special în China) și ce se întâmplă cu oferta Rusiei după ce interdicția UE intră în vigoare la 5 decembrie”.

OPEC+ și-a ratat țintele de producție cu aproape 3 milioane bpd în iulie, au declarat două surse din grupul de producători, deoarece sancțiunile asupra unor membri și investițiile reduse ale altora i-au împiedicat capacitatea de a crește producția.

În timp ce prețurile prompte ale Brentului s-ar putea consolida și mai mult pe termen scurt imediat, îngrijorările legate de o recesiune globală vor limita probabil creșterea, a spus compania de consultanță FGE.

Dacă OPEC+ decide să reducă producția pe termen scurt, creșterea rezultată a capacității neutilizate OPEC+ va pune probabil mai multă presiune în scădere asupra prețurilor pe termen lung”, se spune vineri într-o notă.

Indicele dolarului a scăzut luni pentru a patra zi consecutiv, după ce a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Un dolar mai ieftin ar putea susține cererea de petrol și susține prețurile.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite