Prețul Bitcoin atinge un maxim istoric, ajungând la valoarea de 69.000 de dolari

0
Publicat:

Prețul Bitcoin a urcat la un nivel record de aproximativ 69.000 de dolari marți dimineață, continuând un raliu de luni de zile și ajutând la alimentarea unei creșteri a altor criptomonede, în timp ce criptomoneda continuă să urce din pragul atins în 2023.

foto portofel virtual
Prețul Bitcoin atinge un maxim istoric, în jurul valorii de 69.000 de dolari Foto: Shutterstock

Cea mai mare criptomonedă din lume a atins un maxim de 69.202 dolari, depășind vârful istoric din noiembrie 2021, de 68.999,99 dolari. Interesul investitorilor a crescut de când Comisia pentru valori mobiliare și burse a aprobat 11 ETF-uri de bitcoin la vedere la sfârșitul lunii ianuarie, transmite Reuters.

Maximul istoric al bitcoin marchează un punct de cotitură pentru cripto”, a declarat Nathan McCauley, CEO și co-fondator al platformei de criptografiere Anchorage Digital. „Instituțiile tradiționale stăteau cândva pe tușă; astăzi, ele sunt aici în forță, fiind principalele motoare ale pieței de creștere a criptomonedelor”.

Ascensiunea meteorică de aproape 160% a Bitcoin din octombrie, din care 44% numai în luna februarie, marchează un contrast puternic cu anul 2022, când piața a fost bătută într-o iarnă cripto de 18 luni, afectată de o serie de falimente corporative de profil înalt și de scandaluri.

Fluxurile nete în cele mai mari 10 fonduri Bitcoin spot din SUA au ajuns la 2,17 miliarde de dolari în săptămâna de până la 1 martie, mai mult de jumătate din această sumă intrând în fondul iShares Bitcoin Trust al BlackRock, potrivit datelor LSEG.

Pe lângă cererea venită din partea unui număr mai mare de investitori, bitcoin și, în general, cripto, a primit un impuls din perspectiva reducerii ratelor dobânzilor din SUA de către Rezerva Federală, ceea ce îi determină adesea pe investitori să redirecționeze capitalul către active cu randament mai mare sau mai volatile.

O parte a revenirii (bitcoin-ului) are legătură cu sentimentul general pozitiv față de risc în general”, a declarat Alvin Tan, șeful departamentului de strategie FX pentru Asia de la RBC Capital Markets. „Puteți vedea acest lucru în maximul istoric al S&P 500 și Nasdaq”.

Investitorii s-au lăudat în special cu cripto, acțiunile tehnologice cu mega-capitalitate și obligațiunile corporative cu grad de investiție în acest an.

Analiștii spun că bitcoin a beneficiat, de asemenea, înaintea așa-numitului eveniment de înjumătățire din aprilie - un proces care are loc o dată la patru ani, în care rata la care se eliberează jetoane este redusă la jumătate, împreună cu recompensele acordate minerilor.

Oferta de bitcoin este limitată la 21 de milioane, din care 19 milioane au fost deja minate.

În ciuda popularității sale recente, pentru mulți investitori, bitcoin este pur și simplu prea volatil și nu are suficiente aplicații în lumea reală pentru a fi altceva decât un activ speculativ.

Cu toate acestea, pe lângă cocktailul de fluxuri de bani în ETF-uri, perspectiva unei oferte limitate de bitcoin și o eventuală scădere a ratelor dobânzilor din SUA, unele companii adaugă cripto în visteria lor corporativă.

În februarie, firma de software MicroStrategy - un deținător de mult timp de Bitcoin - a declarat că a cumpărat recent aproximativ 3.000 de bitcoini mai mult pentru 155 de milioane de dolari, în timp ce platforma de social media Reddit a declarat, de asemenea, într-un document de reglementare a declarat că a cumpărat cantități mici de bitcoin și ether.

Luni, numărul de stablecoins în dolari emise de Tether a depășit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari. Tether emite un stablecoin care este conceput pentru a menține o valoare constantă de 1 dolar și este utilizat pe scară largă ca modalitate de a muta bani în criptomonede fără a fi expus la fluctuațiile de preț ale altor jetoane, cum ar fi bitcoin și ether.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite