Bitcoin a atins miercuri pragul de 60.000 de dolari, cea mai mare creștere din iarna anului 2020

0
Publicat:

Bitcoin a ajuns miercuri la 60.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani, în condițiile în care o avalanșă de capital în noile produse tranzacționate la bursă de Bitcoin spot din SUA a alimentat o revenire a prețului cu 42% în februarie, care ar marca cea mai mare creștere lunară din decembrie 2020.

foto criptomonedă Bitcoin
Bitcoin a atins miercuri pragul de 60.000 de dolari

Bitcoin a crescut ultima dată cu 6%, la 60.131 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021, când a atins un record de puțin sub 70.000 de dolari. Bitcoin se îndrepta, de asemenea, spre cea mai mare creștere săptămânală din ultimul an, cu 18,5% din 21 februarie, transmite Reuters.

Traderii au intrat în bitcoin înainte de evenimentul de înjumătățire din aprilie - un proces menit să încetinească eliberarea criptomonedei. În plus, perspectiva ca Rezerva Federală să ofere o serie de reduceri de rate în acest an a alimentat apetitul investitorilor pentru active cu randament mai ridicat sau mai volatile.

Bitcoin este impulsionat de sprijinul intrărilor consistente în noile ETF-uri spot și de perspectivele pentru evenimentul de înjumătățire din aprilie și pentru reducerile de dobândă ale Fed din iunie”, a declarat Ben Laidler, strateg pe piețele globale la platforma de investiții cu amănuntul eToro.

Potrivit platformei de criptografiere CoinGecko, valoarea tuturor bitcoin-urilor aflate în circulație a depășit luna aceasta 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani, în timp ce prețul simbolului s-a dublat în doar patru luni.

Cele mai mari fonduri tranzacționate la bursă (ETF) de bitcoin au înregistrat o creștere clară a interesului în această săptămână.

Cele mai populare trei, administrate de Grayscale, Fidelity și BlackRock, au înregistrat o creștere a volumelor de tranzacționare.

Luni și marți, aproximativ 110 milioane de acțiuni ale celor mai mari trei au schimbat mâinile, adică aproximativ 51% din cele 215 milioane de acțiuni tranzacționate la cele mai valoroase companii de pe piață - Apple, Microsoft și Nvidia, potrivit datelor LSEG.

În urmă cu trei săptămâni, acest procent era mai aproape de 15%.

„În esență, vedem efectul ETF înainte de termen. Fluxurile de intrare în acestea au crescut rapid săptămâna trecută și au fost susținute și credem că acest lucru reflectă faptul că consilierii au ieșit foarte repede să înceapă să vândă ETF-urile clienților”, a declarat Joseph Edwards, șeful departamentului de cercetare de la Enigma Securities.

Datele LSEG au arătat că fluxurile în cele mai mari 10 ETF-uri de bitcoin la vedere au adus 420 de milioane de dolari numai marți, cel mai mult în aproape două săptămâni.

Dacă suma de 60.000 de dolari nu vă trezește apetitul, gândiți-vă că 70% din oferta de bitcoin a rămas nemișcată timp de un an, iar puținul care a mai rămas este acaparat de companii precum BlackRock și Fidelity, chiar în momentul în care recompensele pentru mineri sunt pe cale să fie reduse la jumătate. Stelele se aliniază pentru bitcoin”, a declarat cofondatorul casei de schimb de cripto-monede Nexo, Antoni Trenchev.

Investitorul în cripto-monede și firma de software MicroStrategy (MSTR.O), deschide o nouă filă la începutul acestei săptămâni, a dezvăluit că a cumpărat recent aproximativ 3.000 de bitcoini pentru 155 de milioane de dolari, în timp ce platforma de socializare Reddit a declarat, de asemenea, într-un document de reglementare că a cumpărat cantități mici de bitcoin și ether.

Între timp, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, ether, , care stă la baza rețelei blockchain ethereum, a crescut cu 3,2%, până la 3.353 de dolari, după ce a atins la începutul zilei un alt maxim al ultimilor doi ani. Prețul a crescut cu 47% în februarie, cea mai mare creștere lunară de la un raliu de 70% în iulie 2022.

Unii investitori speră că autoritățile de reglementare din SUA vor aproba cererile pentru ETF-uri bazate pe ether la vedere.

Edwards de la Enigma Securities a declarat că alergarea mai mare s-a simțit rezonabil de stabilă.

Cu siguranță nu există un sentiment maniacal pentru cine cumpără și de ce - etherul care câștigă în raport cu câmpul vorbește, de asemenea, despre un mediu mai măsurat - dar există cel puțin un pic de FOMO (frica de a pierde) care se întâmplă în acest moment”, a spus el. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite