Moneda virtuală Bitcoin a ajuns la 57 de mii de dolari: alte criptoactive câștigă teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitcoin a atins pentru scurt timp 57.000 de dolari, cel mai mare preț înregistrat din decembrie 2021, ieșind din zona de consolidare a prețului din cursul săptămânii trecute, arată o analiză recentă publicată de eToro.

foto portofel cu monede Bitcoin
Moneda virtuală Bitcoin a ajuns la 57 de mii de dolari Foto: Shutterstock

Creșterea prețului vine după o săptămână de consolidare a cursului, care s-ar putea să se datoreze unei încetiniri a cantității de bitcoin cumpărate de furnizorii de ETF-uri de tip spot față de săptămânile anterioare. Conform datelor preluate din deținerile de bitcoin publicate de fiecare furnizor de ETF-uri, săptămâna trecută au fost cumpărați aproximativ 11200 BTC net de către ETF-urile spot, față de 18800 BTC, 26200 BTC și 44400 BTC în cele trei săptămâni anterioare.

Nu este clar ce anume a determinat prețul să ajungă la 57.000 de dolari, dar ieri au existat câteva anunțuri pozitive pe twitter-ul cripto, transmite Simion Peters, analist eToro.

În primul rând, Microstrategy Inc, compania de software listată la bursă care a făcut din cumpărarea de bitcoin o parte din strategia sa corporativă, a anunțat ieri, prin intermediul fondatorului său Michael Saylor, că a cumpărat încă 3.000 de bitcoin (155 de milioane de dolari), ceea ce a dus totalul deținerilor sale de bitcoin la 193.000 de bitcoin (aproximativ 6,09 miliarde de dolari).

În al doilea rând, am asistat la o zi record în ceea ce privește volumul de tranzacționare pentru ETF-urile Bitcoin de tip spot (2,4 miliarde de dolari), cu fondul iBIT al Blackrock reprezentând 1,3 miliarde de dolari din acesta. De asemenea, ETF-urile de tip spot au acumulat ieri aproximativ 9000 de bitcoin, de 10 ori mai mult decât oferta nouă zilnică de bitcoin care intră în circulație în urma recompenselor de bloc”, mai menționează specialistul eToro.

Ethereum a crescut, de asemenea, pe parcursul săptămânii, depășind nivelul de preț de 3000 de dolari, cel mai ridicat din aprilie 2022, probabil în așteptarea viitoarei actualizări "Dencun" a rețelei principale Ethereum și în concordanță cu tendința generală de creștere actuală a pieței cripto. Potrivit Yahoo Finance, Ethereum se tranzacționează în prezent la 3.225 de dolari, transmite analiza lui Simon Peters.

Evoluțiile din această săptămână

Săptămâna aceasta, atenția se îndreaptă din nou către datele privind inflația, deoarece joi, 29 februarie, va fi publicată cea mai recentă versiune a datelor PCE (cheltuieli de consum personal) din SUA.

Accentul se va pune mai mult pe rezultatul PCE de bază, care exclude componentele mai volatile ale alimentelor și energiei, ceea ce face mai ușor de observat tendința de bază a inflației.

Deși Rezerva Federală a exclus în mare măsură o reducere a ratelor dobânzilor la următoarea ședință din luna martie, un rezultat PCE mai mic decât cel prognozat ar putea crește probabilitatea unei scăderi la următoarea ședință din luna mai.

După cum am văzut din punct de vedere istoric, anticiparea crescută a reducerilor ratelor dobânzilor a fost în general pozitivă pentru prețurile criptoactivelor, precum și pentru acțiuni.

Noutăți pe piața criptoactivelor

După cum a relatat Bloomberg, Guvernul britanic speră să obțină aprobarea de către legislativ a unor noi norme care să reglementeze serviciile de stablecoins și de staking pentru criptoactive în următoarele șase luni.

În cadrul unui eveniment desfășurat la Londra la 19 februarie, Bim Afolami (secretar economic al Trezoreriei) a declarat că guvernul "face presiuni foarte mari" pentru ca noua legislație să fie adoptată înainte de următoarele alegeri generale.

"Suntem foarte clari că vrem să facem aceste lucruri cât mai repede posibil. Și cred că, în următoarele șase luni, este posibil", a declarat Afolami.

În 2022, actualul prim-ministru, Rishi Sunak (pe atunci cancelar al Trezoreriei) a promis pentru prima dată că va face din Regatul Unit un centru global pentru tehnologia criptoactivelor și că va deschide calea pentru ca stablecoins să fie utilizate în Regatul Unit ca formă de plată recunoscută, însă de atunci s-au înregistrat puține progrese.

Dacă noua legislație va fi adoptată la timp, aceasta ar putea atrage mai multe companii și investiții în domeniul activelor digitale din Marea Britanie în lunile și anii următori. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite