Prețul acțiunilor Disney a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani

0
Publicat:

Odată cu împlinirea a 100 de ani a companiei Walt Disney, investitorii se tem că începe să își arate vârsta. Prețul acțiunilor Disney a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani, în condițiile în care compania se poticnește în era streaming-ului.

logo Walt Disney
Acțiunile Disney ajung la cel mai mic nivel din ultimii 9 ani Foto: Shutterstock

Adaptarea la vremuri nu este o provocare nouă pentru Disney, ci mai degrabă a fost un punct de supraviețuire de-a lungul istoriei companiei. Cu un secol în urmă, când „Disney” era o singură persoană, nu o companie globală în valoare de peste 150 de miliarde de dolari, tehnologiile emergente de sunet și culoare au zguduit industria filmului mut.

Dar Walt Disney a avut o motivație puternică pentru a adopta aceste noi instrumente - să capteze publicul.

„El a vrut ca animația sa să fie credibilă, a vrut să transcendă ceea ce noi considerăm de obicei ca fiind animație”, a declarat Chris Pallant, profesor de animație și studii de ecranare la Universitatea Canterbury Christ Church din Marea Britanie.

Studiourile Disney au fost deschise la Hollywood în 1923 - la distanță geografică și conceptuală de centrele de animație din New York. Disney și-a imaginat un viitor în care filmele de animație să se bucure de același respect ca și filmele live-action care erau turnate în josul străzii.

În același timp, audiențele au început să se plâgă referitor la calitatea slabă pe care compania o produce în filmele sale. Cel mai recent film este catalogat de către fani ca fiind „neterminat”, deoarece au combinat două stiluri de animație, personajele sunt realizate în stil 3D iar fundalul este 2D, fapt ce a creat neplăceri pentru fanii filmelor clasice Disney cu prințese.

La începuturile studioului, Walt Disney fost obsedat de calitate și a investit bani pentru a produce desene animate care să rezoneze cu publicul său. Scria că observarea lumii reale era esențială și că animația trebuie să aibă „o bază de fapte, pentru a avea mai multă sinceritate”.

Studioul a formalizat 12 principii de animație care transformau schițele statice în personaje pline de viață pe un ecran. Animatorii veterani au predat principiile fiecăruia dintre noii artiști care s-au alăturat studioului pentru a asigura coerența.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite