Noul film „Albă ca Zăpada“ naște controverse uriașe: piticii nu mai sunt pitici, iar eroina e o falsă feministă FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua peliculă Disney, o readaptare a celebrului desen animat din 1937, a stârnit dispute în social media, deoarece se abate mult de la povestea originală pentru a respecta corectitudinea politică.

Actrița Rachel Zegler este noua Albă ca Zăpada FOTO Profimedia
Actrița Rachel Zegler este noua Albă ca Zăpada FOTO Profimedia

Noua producție va fi lansată în cinematografe abia anul viitor, însă e deja în vizorul internauților, din mai multe motive, scrie Insider. Pe de o parte, povestea din film va fi destul de diferită de cea din versiunea animată originală, din 1937.

Albă ca Zăpada nu va mai fi o prințesă neajutorată, care așteaptă să fie salvată de un prinț, ci un adevărat lider. De altfel, actrița din rolul principal este foarte criticată în rețelele sociale pentru delcarațiile sale controversate. Apoi, cei șapte pitici nu vor mai fi toți pitici, potrivit presei internaționale, ci „personaje magice“ de diferite înălțimi și rase.

Actrița Rachel Zegler (22 de ani), care interpretează personajul principal, a sugerat în mai multe interviuri că nu este un fan al prințesei Disney. Într-un interviu din decembrie 2022, acordat revistei Entertainment Weekly, Zegler a recunoscut că a văzut filmul animat original o singură dată și nu i-a plăcut. „M-am speriat de versiunea originală. Nu l-am văzut decât o dată“, a declarat ea.

Într-un interviu pentru Variety, actrița a sugerat că versiunea animată din 1937 contravine valorilor feministe moderne. „Nu mai trăim în 1937. Albă ca Zăpada nu va fi salvată de un prinț și nu va visa la dragostea adevărată. Visul ei este să devină un lider, așa cum i-a spus și tatăl ei, înainte să moară“, a declarat Zegler, precizând că va aduce un aer modern personajului.

Într-un alt interviu acordat postului de televiziune Extra TV, Zegler l-a numit pe prințul din filmul original „un obsedat“ și a mers atât de departe încât a sugerat că scenele colegului său Andrew Burnap (interpretul personajului masculin) ar putea fi scoase la montaj.

Desenul animat original a apărut în 1937 și acest lucru este foarte evident. Se pune accent pe povestea ei de dragoste cu un bărbat care, practic, o urmărește obsesiv. Foarte ciudat! Așa că acum nu am mai făcut asta. Avem o abordare diferită, deși sunt sigură că mulți oameni vor presupune că este o poveste de dragoste, doar pentru că a fost distribuit un bărbat în film. Toate scenele lui Andrew ar putea fi eliminate la montaj, cine știe? Doar suntem la Hollywood“, a spus Zegler în interviul acordat postului de televiziune Extra TV.

Actrița principală, criticată pe internet

Mulți internauți au criticat-o dur pe actriță pentru lipsa ei de apreciere față de un rol care i-ar putea schimba viața și au numit-o o pseudo-feministă.

Nu este împotriva principiilor feministe să vrei să te îndrăgostești, să vrei să te căsătorești, să fii delicată, să vrei să fii o gospodină. Niciunul dintre aceste lucruri nu te face mai puțin valoroasă ca femeie. Să critici prințesele Disney nu înseamnă feminism. Nu orice femeie vrea să fie un lider. Nu orice femeie tânjește după putere și asta este în regulă. Gândirea că o femeie are o valoare mai mică pentru că se îndrăgostește sau pentru că acceptă ajutor de la cineva în loc să-și rezolve singură problemele nu este deloc feministă“, a spus o utilizatoare TikTok într-un clip viral, cu peste 10 milioane de vizualizări.

Dacă urăști atât de mult originalul, de ce ai vrut să joci în acest remake?“, a spus un alt utilizator TikTok.

O altă controversă legată de nou film are în vedere faptul că pelicula se îndepărtează mult prea mult de povestea originală doar pentru a respecta corectitudinea politică. Fotografii de la filmări publicate luna trecută în exclusivitate de Daily Mail par să confirme că filmul nu va include șapte pitici, ci doar unul, în timp ce restul de șase sunt personaje de diferite înălțimi și din rase diferite.

Inițial, Disney a susținut că fotografiile sunt false, dar în scurt timp a revenit asupra declarației inițiale și a precizat că sunt imagini din film, dar că nu „sunt fotografii oficiale, iar în ele nu apar protagoniștii Rachel Zegler și Andrew Burnap“.

Această decizie Disney de a promova diversitatea a stârnit alte controverse și, în loc de efectul scontat, a adus și mai multe critici, pe motiv că sunt excluse persoanele cu nanism, care oricum au puține oportunități de muncă într-un domeniu precum actoria.

Studiourile Walt Disney au anunțat proiectul în 2016. Rachel Zegler (a jucat în musicalul „West Side Story“ al lui Steven Spielberg și în „Shazam“) este o atriță de origine columbiană, iar personajul ei este, de asemenea, diferit de cel „cu pielea albă ca zăpada“, din povestea originală. Gal Gadot joacă rolul Reginei Malefice, iar Andrew Burnap este interpretul personajului principal masculin.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite