„Mica sirenă“, filmul care născut un val de rasism deoarece eroina e o actriță neagră, pe Disney+ în septembrie FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula se numără printre noutățile pe care platforma de streaming le prezintă luna viitoare, alături de alte filme și seriale de succes. Producția va avea premiera pe 6 septembrie.

Filmul live-action „Mica sirenă/Little Mermaid“, o adaptare după animația cu același nume din 1989 (realizată după povestea scrisă de frații Grimm în 1837) a născut numeroase controverse și a atras multe critici încă de dinainte să apară în cinematografe. Motivul: protagonista, actrița HAlle Bailey, este de culoare. Lansată în cinematografe în mai 2023, producția a avut încasări la box-office de 569,7 milioane de dolari, la nivel mondial.

mica sirena jpg

Încă de la lansarea primului teaser, în 2022, filmul a născut un val uriaș de controverse și critici rasiste, potrivit cărora sirena Ariel nu trebuie să fie neagră. Hashtag-uri precum #notmyariel s-au răspândit rapid în rețelele sociale din SUA, iar YouTube a ascuns contorul de dislike după ce teaserul oficial a adunat peste 1,5 milioane de „dislike“, relata CNN.

Unul dintre argumentele celor care au criticat filmul a fost că povestea „Mica sirenă“ este scrisă de Hans Christian Andersen, un autor danez (alb) și publicată pentru prima dată în 1837, drept urmare personajul principal nu putea fi de culoare.

Și după lansarea în cinematografe valul de rasism a continuat, iar rețelele sociale din China și Coreea de Sud au fost „inundate“ de recenzii neverificate, comentarii rasiste și critici la adresa castingului, potrivit The Guardian. Campania de denigrare a filmul a mers atât de departe încât au fost folosiți boți care să lase recenzii negative pe IMDB, a mai relatat sursa citată.

Însă actrița din rolul principal este chiar motivul pentru care filmul live-action trebuie văzut, au scris criticii de film, care au lăudat prestația tinerei de 23 de ani.

Halle Bailey este motivul pentru care orice spectator trebuie să înțeleagă de ce Disney a făcut acest remake după animația clasică. Așteptați doar să o auziți cântând «Part of Your World»“, a scris Peter Debruge în Variety.

Ce vedem la Disney+ în septembrie

„Mica sirenă“, sub semnătura regizorulur Rob Marshall, spune povestea tinerei Ariel, o sirenă frumoasă și plină de viață, dornică de aventură. Cea mai tânără dintre fiicele regelui Triton (Javier Bardem), Ariel tânjește să afle mai multe despre lumea de dincolo de mare și, în timp ce iese la suprafață, se îndrăgostește de îndrăznețul prinț Eric (Jonah Andre Hauer-King).

Deși sirenelor le este interzis să interacționeze cu oamenii, Ariel trebuie să-și urmeze inima. Ea face un pact cu vrăjitoarea malefică a mării, Ursula (Melissa McCarthy), care îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat, dar care, în cele din urmă, pune viața și regatul tatălui ei în pericol.

În prima lună de toamnă, Disney+ aduce noi sezoane ale unor producții îndrăgite precum „The Kardashians“ (sezonul 4, din 28 septembrie) sau „Eu sunt Groot“ (sezonul 2, din 6 septembrie), dar și seriale și filme noi: „FX Lege și Dreptate: Orașul Fricii“ (din 6 septembrie), thrillerul psihologic „Nimeni nu te va salva) (din 22 septembrie) și seria documentară „Animale în prim-plan cu Bertie Gregory“ (din 13 septembrie).

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite