Prejudiciu de peste 52 milioane de lei cauzat bugetului de stat în domeniul ridesharing

0
Publicat:

Inspectorii DGAF au desfășurat acțiuni de control la nivel național, și au descoperit prejudicii de peste 52 de milioane de lei cauzate bugetului de stat în domeniul ridesharing.

Foto interfață aplicația waze pe ecranul telefonului
Prejudiciu de peste 52 milioane de lei cauzat bugetului de stat în domeniul ridesharing

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) desfășoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populație, precum și în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituției pe baza informațiilor deținute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive”, menționează un comunicat de presă publicat de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate”, se menționează în comunicatul de presă.

În Franța, o companie de ride-sharing a fost trimisă în judecată pentru concurență neloială

Peste 2.500 de șoferi de taxi care activează în Paris au acuzat compania de ride-sharing de concurență neloială. În plus, șoferii de taxi susțin că de când a intrat pe piața compania de ride-sharing, au pierdut în medie 9.300 de euro pe an.

În Franța, procesul a început pe data de 13 octombrie, când șoferii de taxi au cerut unei companii de ride-sharing espăgubiri de până la 455 de milioane de euro. În procesul lor împotriva companiei americane, cei 2.480 de șoferi, care spun că reprezintă 8% din numărul total de taximetriști din țară, au sprijinul a nouă sindicate de taximetriști. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite