Ponta vrea un specialist cu credibilitate la conducerea Statisticii, Beatrix Gered asigură interimatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta susţine că va numi la conducerea INS o persoană în funcţie de profesionalism, şi nu pe criterii politice FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta susţine că va numi la conducerea INS o persoană în funcţie de profesionalism, şi nu pe criterii politice FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că vicepreşedintele Institutului Naţional de Statistică, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei instituţii până la numirea unui specialist cu credibilitate şi fără culoare politică. Preşedintele Vergil Voineagu a fost demis la sfârşitul săptămânii trecute.

La INS urmează să numesc un preşedinte. N-o voi numi pe doamna Gered preşedinte, dar dintre cei trei vicepreşedinţi actuali am întrebat cine este cel mai vechi şi este doamna Gered, deci nu putea fi ea. La INS se duc cele mai importante cifre, credibilitatea e cea mai importantă, şi atunci nu vroiam o discuţie - dar cred că domnul Voineagu (Vergil Voineagu, preşedintele INS, n.r.) nici nu era numit de PDL, era prin 2005 - 2006 - nu vroiam să apară o discuţie politică", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

 El a precizat că vicepreşedintele INS, Beatrix Gered, va gira conducerea acestei instituţii până la numirea unui specialist cu credibilitate.

 

„Deci doamna Gered girează conducerea INS până când voi numi şi voi numi o persoană care n-are legătură cu PSD, nici cu PNL, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate, şi avem aşa ceva. O să discut de pe liste să vedem şi cine îşi doreşte, dar avem asemenea specialişti", a spus Ponta.

 

Vergil Voineagu a fost demis de către premierul Victor Ponta de la conducerea Institutului Naţional de Statistică (INS), atribuţiile de preşedinte urmând să fie exercitate temporar, până la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepreşedinte al instituţiei. Gered Beatrix beneficiază de sprijinul UDMR.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că a solicitat secretarului general al Guvernului să pregătească schimbarea conducerii Institutului Naţional de Statistică pentru "greşeala gravă" comisă în calcularea PIB pe 2011, arătând că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza.

Joi seara, premierul a anunţat o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut (PIB), care a revizuit în scădere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011, va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru 2013 cu aproape 1 miliard de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite