Este oficial: Ponta l-a schimbat pe şeful INS. Cine îi va lua locul lui Vergil Voineagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Vergil Voineagu de la conducerea Institutului Naţional de Statistică, după ce a cerut vineri secretarului general al Executivului să ia măsuri pentru schimbarea conducerii institutului.Atribuţiile de preşedinte vor fi asumate temporar, până la numirea noii conduceri, de Beatrix Gered, vicepreşedinte al INS.

Vineri, Ponta a anunţat că a solicitat secretarului general al Guvernului să pregătească schimbarea conducerii Institutului Naţional de Statistică pentru "greşeala gravă" comisă în calcularea PIB pe 2011, arătând că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza.

Gered Beatrix beneficiază de sprijinul UDMR. Joi seara, Ponta a anunţat o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut. INS a revizuit în scădere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011. Din această cauză, va fi nevoie de reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru 2013 cu aproape un miliard de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite