Orașul din România unde se construiește cel mai mare terminal de aeroport

0
Publicat:

Pe unul dintre aeroporturile din România se construiește cel mai mare și mai nou terminal, investiție din fonduri europene, potrivit declarației președintelui unui Consiliu Județean.

Pista unui aeroport
Pe unul dintre aeroporturile din România se construiește cel mai mare terminal

Cel mai mare terminal nou construit al unui aeroport din România este realizat la Craiova, printr-un proiect cu fonduri europene ce presupune extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „George Constantinescu” din Craiova”, a informat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Judeţean Dolj.

Potrivit acestuia, evoluția de la prima cupă de beton, turnată în luna februarie a anului trecut, și până astăzi, când se lucrează la acoperiș și la geamurile de pe fațadă, este una vizibilă.

Proiectul urmează să fie finalizat chiar în acest an, cu un efort financiar de peste 100 de milioane de euro, efort ce va asigura dezvoltarea acestui obiectiv și operarea a până la 2 milioane de pasageri pe an, conform estimărilor făcute pentru următorii ani.

Politica investițională și managerială a administrației județene și a Aeroportului Internațional Craiova este aceea de a transforma acest obiectiv în principalul pol de creștere economică a întregii regiunii Oltenia.

Aeroportul Internațional Craiova este în mijlocul unui amplu proiect de extindere și modernizare, inițiat în aprilie 2022, cu o durată estimată de doi ani, programat pentru finalizare în aprilie 2024. Această inovație vizează îmbunătățirea capacității terminalului de pasageri, a pistei de aterizare și decolare, a zonei de îmbarcare și parcării.

La momentul actual, Aeroportul Internațional Craiova poate deservi 691.495 pasageri pe an, capacitatea acestei facilități fiind proiectată să acopere cererea până în 2026. Cu investiții totale în valoare de peste 97 de milioane de euro, majoritatea provenind din fonduri europene, proiectul de modernizare vizează construirea unui terminal de pasageri nou, cu o suprafață generoasă de 15.000 mp, conceput pentru a putea procesa un milion de pasageri pe an.

Pe lângă noul terminal, proiectul implică și alte îmbunătățiri, cum ar fi extinderea și renovarea pistei de aterizare și decolare, precum și modernizarea zonei de îmbarcare și parcării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite