O directoare din Ministerul Finanțelor a demisionat în fața ministrului: „Mai bine mă duc să vând ziare”

0
Publicat:

O directoare din Ministerul Finanțelor a demisionat în fața lui Marcel Boloș, afirmând că preferă să vândă ziare, decât să piardă sporuri precum cel de suprasolicitare, sau tichetele de vacanță sau de masă.

 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„În momentul în care a apărut o altă variantă (...) în care se spunea că noi vom intra în concurs cu colegii de execuție și vom vedea dacă vom ocupa și cineva va pleca, a venit această reformă și au început să pună mai multe întrebări decât o făceau până atunci”, a spus directoarea într-o declarație publică.  

Angajaţii din finanţe sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă, relatează Antena 3.

„Am ales să plec! Mai bine mă duc să vând ziare. După 23 de ani de muncă, după nopți dormite la Finanțe, după dosare...”, a spus directoarea, potrivit Digi24.

Angajații din Finanțe continuă vineri protestele

Angajații din Finanțe continuă protestele, în ciuda promisiunilor făcute joi de ministrul de resort Marcel Boloș că va lua măsuri pentru egalizarea salariilor pentru funcțiile echivalente.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au intrat joi în grevă spontană nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

"Este o formă de grevă spontană pe care colegii noştri au adoptat-o deja. Nu este controlabilă de sindicat. Noi vroiam să pornim pe 22 (august a.c.) aceeaşi acţiune de protest, dar între timp, colegii noştri s-au supărat şi mai tare şi au ieşit în forme spontane. Să vedem cum le controlează Guvernul pe care l-am anunţat. (...) Din ce ştiu acum, la prima mână, la nivel naţional, sunt vreo 15.000 de persoane la protest", a declarat, joi, Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, la protestul spontan declanşat de angajaţii din Ministerul de Finanţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite