Nicolae Ciucă: „Economia României continuă să performeze în acelaşi ritm de până acum“

0
Publicat:

Economia României continuă să performeze în acelaşi ritm de până acum - o confirmă instituţii internaţionale de evaluare macroeconomică, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul liberalilor.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

''Agenţia Standard & Poor's a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă. Într-o perioadă în care state dezvoltate şi alte ţări din regiune se confruntă cu dificultăţi economice majore, stabilitatea este o reuşită căutată de investitorii internaţionali şi un element-cheie pentru dezvoltare'', a scris sâmbătă pe Facebook Ciucă.

Potrivit acestuia, România reuşeşte să obţină acest rating în 2023 pe fondul situaţiei economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior.

''2022 a fost perioada în care au existat performanţe clare la absorbţia de fonduri europene şi investiţii străine directe, iar valoarea în bani a creşterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004. Agenţia Standard & Poor's apreciază că afluxul de bani europeni - mai ales prin PNRR - vor da economiei noastre rezistenţă la şocurile de pe pieţe internaţionale şi îi vor asigura o creştere susţinută în anii următori'', a afirmat Nicolae Ciucă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite