Ciucă, întâlnire cu președinte Curții de Conturi Europene. PNRR, printre subiectele abordate

0
Publicat:

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, cu președintele Curții de Conturi Europene, Tony Murphy, care se află în această perioadă într-o vizită în România. Printre subiectele abordate de cei doi oficiali s-a aflat și PNRR.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO: Facebook
Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO: Facebook

De asemenea, președintele Senatului și președintele Curții de Conturi Europene au discutat și despre politica fiscală a Uniunii Europene și eforturile României în actualul context al crizei de securitate din regiune.

„Am primit astăzi vizita lui Tony Murphy, președintele Curții de Conturi Europene (ECA), care se află în țara noastră împreună cu o delegație din care face parte și Viorel Ștefan, membru al ECA. Am vorbit despre reformele asumate de România prin PNRR, politica fiscală a Uniunii Europene și despre eforturile României în actualul context al crizei de securitate din regiune”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele Senatului i-a transmis oficialul european faptul că statele din Est au nevoie „de o mai mare flexibilitate din partea Comisiei Europene în discuțiile despre PNRR”.

„ România face eforturi considerabile pentru atingerea obiectivelor asumate, însă la Bruxelles trebuie să se înţeleagă faptul că aceste ţinte au fost fixate într-un context internaţional radical diferit. Din punctul de vedere al autorităţilor de la Bucureşti, este necesară o adaptare la problemele date de provocările actuale şi de un mecanism european mai eficient pentru susţinerea statelor membre", a afirmat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite