Ministrul Mediului: Decizia privind interzicerea centralelor termice individuale va fi semnată în 2-3 luni

0
0
centrale termice foto adevarul daniel guta

Centralele termice individuale vor fi interzise, printr-o decizie estimată să fie semnată în maximum 2-3 luni, urmând însă să existe şi o serie de blocuri care vor fi exceptate, transmite ministrul Mediului, Tanczos Barna la „Ora de profit”.

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată, aştept o discuţie în cadrul coaliţiei. Sunt deja foarte multe oraşe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local (...), sunt noi dezvoltări rezidenţiale care se racordează la reţeaua comună a oraşului de termoficare.

Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcţii cu mai mult de 6 unităţi locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi. Cele care sunt în fază de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidenţa legii, dar pentru cele noi care a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ propunem să existe această interdicţie", a declarat Tanczos Barna la „Ora de profit”, de la Profit TV.

El apreciază că în 2-3 luni va exista deja o decizie în acest sens.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri