Buzăul are peste 40 de clădiri care se pot dărâma la cutremur. Unele ar putea fi consolidate din acest an VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto I. Bunilă
Foto I. Bunilă

Ca peste tot în ţară, şi municipiul Buzău are numeroase clădiri care prezintă un risc major în cazul unui cutremur. Este vorba de 44 de blocuri de locuinţe şi clădiri care, în urma unor evaluări, sunt considerate vulnerabile în cazul producerii unui seism.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, anunţă că 20 de blocuri cu risc seismic major vor fi consolidate integral cu bani de la stat. 

Aceasta înseamnă că proprietarii din imobile nu vor fi nevoiţi să achite niciun leu. Primele blocuri ar putea fi consolidate chiar începând din acest an. 

Constantin Toma spune că în perioada lucrărilor de consolidare, de o complexitate aparte, locatarii blocurilor supuse reabilitării se vor muta, temporar, prin rotaţie, în apartamente puse la dispoziţie de Primăria Buzău, în fostul sediu al Companiei de Apă.

Dincolo de faptul că vor fi mai sigure în caz de seism, blocurile reabilitate cu bani de la Stat vor avea şi un aspect îmbunătăţit. 

Cel mai bun exemplu este cel al blocurilor din centrul Buzăului, proiectate şi construite în anii ‘60, cu un design mult învechit. 

De asemenea, Piaţa Dacia va fi modernizată, începând de luna viitoare, ceea ce va face ca întreg centrul oraşului să-şi schimbe radical înfăţişarea.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite